STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με ανατροπή η Ξάνθη 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς με 2-1 επί του ΠΑΣ
Με ανατροπή η Ξάνθη 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Σε διαρκή κατηφόρα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Μυστακίδη, αλλά μέσα σε 13′ λεπτά δέχθηκε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και η Ξάνθη πήρε μία ακόμα σημαντική νίκη μέσα στο σπίτι της.

Οι Ακρίτες πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους και βλέπουν 5άδα. Σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και παραμένει στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Χαμένο πέναλτι, γκολ ο Μυστακίδης

Εντυπωσιακό το πρώτο μέρος, με την Ξάνθη να κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 7’ ο Γέντρισεκ έκανε πάσα στον Μπρίτο, εκείνος μπήκε στην περιοχή, είχε μία μονομαχία με τον Αποστολόπουλο κι έπεσε στο έδαφος. Ο Μανούχος είδε παράβαση και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Σλοβάκος στράικερ το εκτέλεσε, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Βελλίδης. Και πέντε λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ του Σιλά, ο Γέντρισεκ σούταρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι κι ενώ ήταν αμαρκάριστος, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 18’ ο Μυστακίδης σέντραρε στην περιοχή, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ήρθε το 0-1, όταν από σέντρα του Ντόλοβατς στην περιοχή, ο Μυστακίδης πήδηξε πολύ ψηλά και πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ανατροπή με τον… μοιραίο Γέντρισεκ

Η Ξάνθη μπήκε με επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος και κατάφερε μέσα σε 13 λεπτά να φέρει τα πάνω κάτω. Στο 65’ ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε πάλι στον ίδιο, με τον Σέρβο να σεντράρει στην περιοχή, εκεί που ο Μπρίτο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά Ο Κοβάτσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο Βελλίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ενώ στο 68’ ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά-ψαράκι μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τελικά η πίεση απέδωσε καρπούς στο 77’. Σε σέντρα του Μπαξεβανίδη και άψογο τελείωμα του Γέντρισεκ, η Ξάνθη μπήκε μπροστά στο σκορ με 2-1.

Στο 81′ ο Ζίβκοβιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα σε γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη, στη μοναδική αξιόλογη φάση του ΠΑΣ μέχρι το φινάλε. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ντουρίτσκοβιτς και ο Μιχαήλ.

MVP: Από ωραίος έγινε μοιραίος ο Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος ναι μεν έχασε το πέναλτι, αλλά στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε ανεβασμένος και πέτυχε το γκολ της νίκης.

UP: Η είσοδος των Καμαρά και Κάστρο στο δεύτερο μέρος άλλαξαν πλήρως την εικόνα της Ξάνθης, η οποία πίεσε τον ΠΑΣ και έφεραν την ανατροπή. Αποδείχθηκαν σωστές οι αλλαγές του Ράσταβατς.

DOWN: Τα αμυντικά λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ συν την κακή μέρα που βρέθηκαν οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί, έφεραν ένα ακόμα άσχημο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: O Ευάγγελος Μανούχος υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος στην αρχή της αναμέτρησης, με μία λάθος υπόδειξη- πέναλτι. Η οποία, όμως, δεν επηρέασε τελικά την εξέλιξη της αναμέτρησης. Σε γενικές γραμμές έκανε λάθη.

ΓΚΟΛ: 21’ Μυστακίδης, 64’ Μπρίτο, 77’ Γέντρισεκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32’ Λισγάρας, 49’ Σιόντης, 63’ Αθανασιάδης, 66’ Μιχαήλ, 86’ Σιλά, 94’ Λίλα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 92’ Ντουρίτσκοβιτς, 95’ Μιχαήλ

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 7’ Γέντρισεκ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 18’ Αθανασιάδης

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (57’ Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (79’ Κίκε), Μελισσόπουλος (46’ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Σιόντης (87’ Γιάκος), Ντόλοβατς (81’ Βιντάλ), Νικολιάς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (65’ Ξύδας).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με ανατροπή η Ξάνθη 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.