STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Ασφαιροι στο ΟΑΚΑ

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ παρά τις αρκετές φάσεις του β' ημιχρόνου
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Ασφαιροι στο ΟΑΚΑ

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, σε ένα ματς με αρκετές φάσεις στο β’ ημίχρονο.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 3-4-3 με Αχιλλέα Πούγγουρα, Ουσμάν Κουλιμπαλί και Φάνη Μαυρομμάτη στα στόπερ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από την πλευρά του, έβαλε τον Μάριο Οικονόμου δίπλα από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και τον Λούκας Μπογέ στη δεξιά πτέρυγα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν το εκτός περιοχής «γεμάτο» σουτ του Ματίας Γιόχανσον πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βασίλη Μπάρκα.

Με την ώθηση των πολυάριθμων φίλων του (περισσότεροι από 30.000), ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο φορτσάτος στο ντέρμπι, αλλά σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε την κατάσταση στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Πάντως, η μεγάλη φάση του α’ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 31ο λεπτό, όταν από λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Δημήτρης Κουρμπέλης πάσαρε στον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Βασίλη Μπάρκα.

Με τη σέντρα του β’ ημιχρόνου ο Ουζουνίδης άλλαξε πλευρές τους Μάνταλο και Μπογέ, πιθανώς για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του Αργεντινού εν συγκρίσει με τον πιο αργό Κουλιμπαλί.

Ο πατήρ Δώνης, από την πλευρά του, έβγαλε τον υιό Δώνη και τον Χατζηγιοβάνη στο ίδιο λεπτό (63′), αντικαθιστώντας τους με τους Έργκους Κάτσε και Ηλία Χατζηθεοδωρίδη.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη μετά την ανάπαυλα, κέρδισε στημένες φάσεις, απείλησε με το φάουλ του Μάνταλου, αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε τις πιο κλασικές ευκαιρίες με Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη.

Ισορροπημένο το ντέρμπι στο φινάλε, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν για το νικητήριο γκολ (ο Τσιγκρίνσκι δεν βρήκε καλά την μπάλα στη φάση του 87ου λεπτού), όμως τα μάτριξ του ΟΑΚΑ έγραψαν 0-0.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

ΜVP: Ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Δεν επηρεάστηκε από την απουσία του Δημήτρη Κολοβέτσιου και ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

UP: Το υψηλό τέμπο στο β’ ημίχρονο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και το θέαμα βελτιώθηκε αισθητά, χωρίς ωστόσο να μπει το γκολ που θα χάριζε τη νίκη σε μία από τις δύο ομάδες.

DOWN: Το θέαμα του α’ ημιχρόνου. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ατολμία και έλλειψη ρίσκου από τις δύο ομάδες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Όλιβερ Ντράχτα ήταν ακριβοδίκαιος, όπως αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι είχε τη διάθεση να μοιράσει τα σφυρίγματα. Δύσκολη φάση στο 49’ με τον Πούγγουρα να μαρκάρει εντός περιοχής τον Λιβάια, αλλά ο ρέφερι έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς. Καλύπτεται ο Μακέντα στη φάση που υποδείχθηκε οφσάιντ (75’).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23′ Δώνης, 46′ Μαυρομμάτης, 86′ Γιόχανσον – 10′ Λιβάια, 57′ Σιμόες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (63′ Κάτσε), Μπουζούκης (84′ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (81′ Άλεφ), Μάνταλος, Μπογέ (72′ Γκάλο), Λιβάια, Πόνσε (78′ Κλωναρίδης).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Ασφαιροι στο ΟΑΚΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.