STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 0-0: Άγγιξε τη νίκη η «ελαφρά ταξιαρχία»

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πήρε τον παρθενικό της βαθμό στο πρωτάθλημα
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 0-0: Άγγιξε τη νίκη η «ελαφρά ταξιαρχία»

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, εγκλωβίστηκε από τον εξαιρετικό Απόλλωνα Σμύρνης και έχασε δύο βαθμούς στην έδρα του.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα και έφτασε κοντά στη νίκη, έχοντας κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος.

Κακό το πρώτο μέρος

Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο, εγκλωβίστηκε από την καλή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στο 14’ το πλασέ του Κυριακίδη δεν δυσκόλεψε τον Χουάντερσον που μπλόκαρε, ενώ αυτό του Αργυρόπουλου πέρασε ψηλά άουτ. Στο 30’ το απευθείας σουτ με το αριστερό του Αραβίδη μπλόκαρε ξανά ο Χουάντερσον.

Μετά το μισάωρο, ο Απόλλωνας ισορρόπησε και έξαψε το γκολ. Με τον Ντ’ Ούρσο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε, αλλά ο Στρέζος έδιωξε σε κόρνερ. Και κράτησε εύκολα το μηδέν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το πέναλτι και ο Στρέζος

Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που μπήκε και πάλι δυνατά, αλλά ο Απόλλων έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Τριάδη να σουτάρει άουτ από πλάγια θέση, έπειτα από λάθος του Αργυρόπουλου.

Στο 54′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα το χέρι του Κύργια, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Με τον Απόλλωνα να χάνει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 68’ σε κάθετη του Τριάδη στον Μάντζιο, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Στρέζο από πλάγια θέση, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έδιωξε με το σώμα. Έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντ’ Ούρσο να απειλήσει και τον Στρέζο να απομακρύνει και πάλι.

Έτσι φτάσαμε στη φάση του 88′ και στη μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα να πάρει τη νίκη. Ο Σικαμπάλα έκανε εντυπωσιακή κούρσα και πάσαρε στον αμαρκάριστο Μάντζιο, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο νεαρός πορτιέρο των Κρητικών είπε και πάλι «όχι» και κράτησε το 0-0

MVP: Ο ΟΦΗ δεν ηττήθηκε στο Γεντί Κουλέ και αυτό το οφείλει στον Γιώργο Στρέζο, ο οποίος έκανε καίριες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος, δείχνοντας εξαιρετική αντανακλαστικά σε όλες τις περιπτώσεις των τετ-α-τετ.

UP: Η εικόνα που παρουσιάζει ο Απόλλωνας από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι ολοένα και καλύτερη. Κυρίως η αμυντική της λειτουργία έχει ανέβει επίπεδο και εμπνέει εμπιστοσύνη.

DOWN: Σε τραγική μέρα η μεσοεπιθετική 4άδα του ΟΦΗ, ουδείς βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Βασίλης Φωτιάς άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να σταματήσει τον ρυθμό. Στη φάση του 54′ ο ρέφερι από την Πέλλα θα μπορούσε να δείξει το πέναλτι σε χέρι του Κύργια.

ΓΚΟΛ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41’ Λούκιτς, 44’ Οριουέλα, 80’ Κύργιας, 95’ Χουάντερσον

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος (64’ Βουό), Παπάζογλου, Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (65’ Ντίνας), Αραβίδης (80’ Νέιρα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Τριάδης (81’ Ακόστα), Ντ’ Ούρσο (91’ Τζανετόπουλος), Μπεντινέλι (61’ Σικαμπάλα), Μάντζιος.

Η βαθμολογία της Super League

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 0-0: Άγγιξε τη νίκη η «ελαφρά ταξιαρχία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.