STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-1: Οι Αρκάδες τις φάσεις, ο Γέντρισεκ το γκολ

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη γνώρισε μία ακόμα ήττα, μολονότι ήταν καλύτερη από τους Ακρίτες, χάρη στο 7ο γκολ του Σλοβάκου στράικερ
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-1: Οι Αρκάδες τις φάσεις, ο Γέντρισεκ το γκολ

Η Ξάνθη είχε την τύχη με το μέρος της, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε σωρεία ευκαιριών και ο Έρικ Γέντρισεκ χάρισε νίκη 4άδας στην ομάδα του.

Οι Αρκάδες ήταν επιβλητικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχε κλασικές φάσεις για να φτάσει στο γκολ, ωστόσο, δεν επέδειξε ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Έτσι, οι Ακρίτες τους τιμώρησαν, σκοράροντας στη μία από τις δύο ευκαιρίες τους και αναριχήθηκαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η πίεση δεν απέφερε καρπούς

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με σκοπό να πιέσει και να πετύχει το γρήγορο γκολ. Στο πρώτο σκέλος οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη ανταπεξήλθαν πλήρως, αλλά στο δεύτερο δεν τα κατάφεραν. Με τρεις χαμένες ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 13’ το σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνιά και έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Φερνάντεζ. Ενώ στο 17′, ατομική ενέργεια και σουτ του Κυριακόπουλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Μοναδική αξιόλογη φάση για τους Ακρίτες στο 40′ με ένα μακρινό, αλλά χωρίς ουσία σουτ του Γέντρισεκ.

Ο Αστέρας τις ευκαιρίες, η Ξάνθη το γκολ

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καταιγιστικό 10λεπτο, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο 51’ ο Τόνσο δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα σα δίχτυα, το μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας (59’) πέρασε λίγο άουτ, ενώ οι προσπάθειες του Τσιλιανίδη (61’, 63’) δεν βρήκαν στόχο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ακρίτες βρήκαν τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα (71′). Ο Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Γέντρισεκ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας πίεσε μέχρι το φινάλε για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι για ακόμα ένα ματς τη φετινή σεζόν.

MVP: Ασταμάτητος ο Έρικ Γέντρισεκ, σκοράρει κατά ρυπάς, έφτασε τα επτά γκολ και οδηγεί τους Ακρίτες από επιτυχία σε επιτυχία.

UP: Ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε ακόμα μία πειστική εμφάνιση. Ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, απέφυγε τα λάθη και βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

DOWN: Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες των μεσοεπιθετικών του Αστέρα έφεραν την ήττα, με τους Καλτσά και Τσιλιανίδη να μην μπορούν να αξιοποίησουν τις ευκαιρίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε ένα εύκολο βράδυ, δεν έκανε κάποια λάθη που να επηρέασαν την αναμέτρηση και βοήθησε για να γίνει ένα καλό ματς.

ΓΚΟΛ: 71’ Γέντρισεκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’ Κάστρο, 66’ Καμαρά, 76’ Βαλιέντε, 79’ Τριανταφυλλόπουλος

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (75’ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς, Φερνάντεζ (42’ Τσιλιανίδης), Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Κίκε Μπούλα (46’ Καντά), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (84’ Μελιόπουλος).

Πανιώνιος: Επίσκεψη στον Κόρμπο

http://www.sportime.gr/live/187391/asteras-tripolis-xanthi-live/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-1: Οι Αρκάδες τις φάσεις, ο Γέντρισεκ το γκολ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.