STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανάσανε η ΑΕΛ και βύθισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 2-0 των Ηπειρωτών
Ανάσανε η ΑΕΛ και βύθισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Το είχαν και οι δύο μεγάλη ανάγκη… Τελικά εκείνη που πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (10/11) ήταν η ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να επιβληθεί με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τους Θεσσαλούς δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης και αυτό φάνηκε από την αποφασιστικότητα των παικτών τους. Πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, κέρδιζαν τις μονομαχίες και από τα πρώτα λεπτά έκλεισαν στα καρέ του τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν άργησαν και οι πρώτες καλές στιγμές. Στο 16′ ο Ντέλετιτς είχε δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Νούνιτς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Βάσει της εικόνας του ματς η ΑΕΛ έπρεπε να έχει προηγηθεί από το πρώτο μέρος. Ωστόσο, κυρίως λόγω της έλλειψης ποιότητας του Νούνιτς δεν το κατάφερε.

Ήταν εμφανές, όμως, πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα άντεχε για πολύ ακόμα. Ο Τσικάρσκι έκανε κάκιστο ματς και στο 48′ κρέμασε την ομάδα του με την αποβολή που δέχτηκε. Υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους πάντως γι’ αυτή την απόφαση.

Δύο λεπτά μετά ο Γκόλιας έκανε το 1-0 και εκεί φάνηκαν να τελειώνουν όλα. Και σε αυτή τη φάση, πάντως, υπάρχει διαιτητικό λάθος. Ο Φατιόν κάνει κίνηση προς την μπάλα, είναι εμφανώς σε θέση οφσάιντ, αλλά η σημαία του επόπτη μένει κάτω.

Από εκεί και πέρα, οι Ηπειρώτες κλήθηκαν να βγουν μπροστά και να ισοφαρίσουν. Με τις απουσίες που είχαν, όμως, και την εικόνα που παρουσίαζαν έως τότε, ήταν αδύνατο να το κάνουν. Στο 76′ ο Ντέλετιτς έκανε και το 2-0 και η ΑΕΛ κλείδωσε οριστικά το πολύτιμο τρίποντο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Μεγάλο ματς έκανε ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος. Είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι, μία κερδισμένη αποβολή, ενώ ήταν μέσα και στις περισσότερες φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του. Συνήθως από τα πόδια του περνούσαν οι επιθέσεις της ΑΕΛ.

UP: «Γεμάτο» παιχνίδι έκανε και ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος χαφ ήταν μέσα και στα δύο γκολ της ΑΕΛ, ενώ είχε συνολικά καλή εικόνα. Από τους βασικούς λόγους που έπαιρναν συνεχώς τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου οι γηπεδούχοι.

DOWN: Είχε δείξει και σε προηγούμενα παιχνίδια του πως είναι κάτω του μετρίου και αυτή τη φορά έκανε ό,τι μπορούσε για να το επιβεβαιώσει ο Μίτε Τσικάρσκι. Είχε πολλά προβλήματα όσο αγωνίστηκε με αποκορύφωμα την γκάφα που κάνει στο 33′ Κερασάκι στην τούρτα η αποβολή του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατάφερε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) μαζί με τον επόπτη Πέτρο Πάτρα να τινάξουν το ματς στον αέρα. Το πρώτο γκολ της ΑΕΛ κακώς μετράει γιατί ο Φατιόν επηρεάζει τη φάση, ενώ ο ίδιος επόπτης στο πρώτο μέρος έχει κόψει τον Ντόλοβατς με οφσάιντ. Σηκώνει συζήτηση η αποβολή του Τσικάρσκι. Τέλος, ο ρέφερι έχει χάσει εντελώς το ματς μετά το 1-0.

ΓΚΟΛ: 50′ Γκόλιας, 76′ Ντέλετιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41′ Νούνιτς, 45’+1 Ζίζιτς – 26′ Τσικάρσκι, 43′ Ντόλοβατς, 56′ Βελλίδης, 69′ Σιόντης, 80′ Λίλα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 48′ Τσικάρσκι

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας (72′ λ. τρ. Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Κοέφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (89′ Σαχίτι), Μπαργκάν (66′ Πίτι), Νούνιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σιόντης, Λίλα, Γιάκος (75′ Κακούμπα), Ντόλοβατς, Παμλίδης (83′ Κούζικ), Λουκίνας (61′ Ξύδας).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανάσανε η ΑΕΛ και βύθισε τον ΠΑΣ Γιάννινα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.