STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ-Ατρόμητος: Μάχη με έπαθλο την… ηρεμία

ΑΕΚ και Ατρόμητος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα (11/11), στο ΟΑΚΑ (15:00, novasports 2) σε ένα ιδιαίτερα κομβικό ματς για την 10η αγωνιστική της Super League.
ΑΕΚ-Ατρόμητος: Μάχη με έπαθλο την… ηρεμία

Από τη μία η πρωταθλήτρια Ελλάδος και από την άλλη μια ομάδα προπονητή δουλεμένη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. ΑΕΚ και Ατρόμητος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα (11/11), στο ΟΑΚΑ (15:00, novasports 2) σε ένα ιδιαίτερα κομβικό ματς για την 10η αγωνιστική της Super League.

Το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για την «Ενωση», αλλά και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των Περιστεριωτών συνθέτουν έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό που αναμένεται να «ζεστάνει» το άδειο λόγω τιμωρίας Ολυμπιακό Στάδιο.

Μια αναμέτρηση της οποίας το έπαθλο, πέρα από τη νίκη, θα είναι και η ηρεμία. Με τις δύο εβδομάδες διακοπής να ακολουθούν, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα επιφέρει την κατάλληλη ψυχολογία στον θριαμβευτή, ώστε να δουλέψει σωστά και χωρίς μουρμούρα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Μονόδρομος η νίκη

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ, αφότου άφησε το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική να περάσει ανεκμετάλλευτο, δεν έχει και πολλές επιλογές αναφορικά με τα «θέλω» της από το ματς με τον Ατρόμητο. Η νίκη αποτελεί μονόδρομος και περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών δεν υπάρχουν.

Ευχάριστο γεγονός για τον Ουζουνίδη, οι επιστροφές των Μπακασέτα και Αλμπάνη στην αποστολή. Ο πρώτος μάλιστα, δεν είναι απίθανο να βρεθεί ακόμα και στο βασικό σχήμα, μιας και είναι έτοιμος, όπως υποστήριξε ο προπονητής του, ήδη από την Τρίτη.

Το ερωτηματικό λοιπόν σχετικά με τους 11 εκλεκτούς του Εβρίτη κόουτς είναι το ένα μεσοεπιθετικό άκρο, καθώς στο άλλο φαίνεται να έχει «κλειδωμένη» θέση ο Λούκας Μπογέ. Επομένως, ο «Μπάκα» υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσει τον Μάνταλο, ο οποίος χρειάζεται ανάσες.

Όσο για το κέντρο, το επικρατέστερο  ζευγάρι είναι αυτό του Σιµόες- Γαλανόπουλος, αλλά δεν αποκλείεται να…χωθεί σφήνα την τελευταία στιγµή ο Αλεφ, ο οποίος κερδίζει πόντους το τελευταίο διάστημα στα Σπάτα.

Όπως με τον ΠΑΟΚ

Ευρισκόμενος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έπειτα από 9 αγωνιστικές, ο Ατρόμητος πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Η ομάδα του Κάναντι παίρνει τα αποτελέσματα, παίζοντας ενίοτε όμορφο ποδόσφαιρο και στο ΟΑΚΑ φιλοδοξεί να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ, όπως ακριβώς με τον ΠΑΟΚ, όπου πήραν μια παλικαρίσια ισοπαλία.

Οι Περιστεριώτες δεν… καλοβλέπουν μόνο το «Χ», αλλά και τη νίκη, την οποία θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν χωρίς τον Θοδωρή Βασιλακάκη. Ο έμπειρος μέσος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Ένα ακόμα ισχυρό ατού για τους φιλοξενούμενους είναι πως από την επάνοδο της «Ενωσης» στην Α’ Κατηγορία, έχουν μόλις 2 ήττες σε 6 παιχνίδια (2 ισοπαλίες, 2 ήττες), σε μια παράδοση μοιρασμένη δε, που γέρνει όμως προς το μέρος τους δε, μιας και είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης.

Όπλο του Ατρόμητου, φυσικά ο Ρόλαντ Ουγκράι, ο οποίος έχει «γράψει» εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ) – ΒΟΗΘΟΙ: ΨΑΡΡΗΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΥ), ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

  Η Βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
1. ΠΑΟΚ 9 23 15-3
2. Ατρόμητος 9 21 14-6
3. Ολυμπιακός 9 19 12-4
4. Ξάνθη 10 18 10-5
5. ΑΕΚ 9 17 17-3
6. Παναθηναϊκός 9 14 14-6
7. Πανιώνιος 10 14 11-11
8. Άρης 9 12 10-9
9. Παναιτωλικός 9 12 11-12
10. ΑΕΛ 10 11 7-11
11. Λαμία 9 10 9-13
12. Λεβαδειακός 10 7 8-17
13.ΟΦΗ 10 7 7-16
14. ΠΑΣ Γιάννινα 10 7 5-17
15. Αστέρας Τρ. 9 5 7-12
16. Απόλλων Σμ. 9 1 1-13

Ηχούν γαλλικές… σειρήνες για τον Μπάρκα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ-Ατρόμητος: Μάχη με έπαθλο την… ηρεμία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.