STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Στην Ελλάδα δεν έχει στάση!

Επέστρεψε στις νίκες ο Δικέφαλος επικρατώντας έστω και δύσκολα του Παναιτωλικού με 2-1
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Στην Ελλάδα δεν έχει στάση!

Ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών δυσκολεύτηκε απέναντι στον Παναιτωλικό αλλά κατάφερε να κερδίσει με 2-1 μέσα στην Τούμπα και παραμένει αήττητος και μόνος πρώτος στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος παίρνοντας και διαφορά απο την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και στα πρώτα οχτώ λεπτά είχε ήδη τέσσερα κόρνερ ενώ στο 12΄, έκανε την πρώτη του ευκαιρία με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς έξω απο την μικρή περιοχή του Κυριακίδη.

Στο 16΄ όμως, οι γηπεδούχοι έχασαν μία μοναδική ευκαιρία όταν μετά απο κούρσα και σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο επερχόμενος Πέλκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας του Παναιτωλικού με μία εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και στο 28΄ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία όταν μετά απο αντεπίθεση ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή απο δεξιά σήκωσε την μπάλα για τον Πέλκα αλλά όχι τόσο καλά με τον Ελληνα παίκτη το ΠΑΟΚ να μην πιάνει όπως ήθελε την κεφαλιά απο την μικρή περιοχή. Ο μονόλογος των γηπεδούχων συνέχισε. Στο 36΄ ο Κυριακίδης έπεσε στα πόδια του Πρίγιοβιτς αυτός έδωσε στον Σάχοφ που μπροστά του είχε τη κενή εστία και ορισμένους αμυντικούς αλλά κατάφερε να χάσει το γκολ στέλνοντας την μπάλα με ψηλά άουτ.

Ο ίδιος παίκτης στο 41΄ απο το ύψος του πέναλτι εντελώς μόνος έστειλε την μπάλα μακριά απο το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη και στο 44΄ μετά απο κόρνερ ο Ουκρανός έκανε εξ επαφή την προβολή με τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ σε μία ακόμη μοναδική ευκαιρία για τους”ασπρόμαυρους”.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να πιέζει αλλά να μην μπορεί να σκοράρει με αποτέλεσμα ο Λουτσέσκου να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Ακπόμ να βγάζει στο 56΄ τον Μπίσεσβαρ και να αλλάζει τον σχηματισμό σε 4-4-2. Αυτή η επιλογή άμεσα είχε κέρδος για τους Κυπελλούχους που στο 63΄ πέτυχε το γκολ Ο Σάχοφ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω απο την περιοχή έδωσε πολύ ωραία στα δεξιά για τον Λημνιό αυτός έβγαλε τη σέντρα ο Πρίγιοβιτς και ο Μαρινάκης πήδηξαν μαζί για την κεφαλιά και ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρία λεπτά μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ σημείωσε και το 2-0 με τον Σάχοφ ξανά να πιάνει ένα φοβερό σουτ, ο Κυριακίδης να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια, η μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα πόδια του Ακπόμ που σε κενή εστία σκόραρε.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε… τελειώσει ο Παναιτωλικός αντέδρασε! Στο 70΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή ευκαιρία να μειώσουν με εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ αλλά ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε και μπλόκαρε την μπάλα κι ένα λεπτό μετά ο Καμαρά μπαίνοντας στην μικρή περιοχή κέρδισε την προσωπική μονομαχία με τον Κρέσπο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχωνμειώνοντας σε 2-1.

Στο 75΄ ο Ακπόμ κέρδισε τη μονομαχία απέναντι στον Μαρινάκη, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με… άγχος για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε τις.. αντοχές και την ποιότητα να πιέσει το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που δίκαια πήρε τη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Εβγέν Σάχοφ. Σπάνια έχουμε δει απο μέσο του ΠΑΟΚ φέτος να πατάει τόσο πολύ περιοχή ενώ μπορεί να έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά απο τα πόδια του ξεκίνησαν τα δύο γκολ του Δικεφάλου.

ΠΑΝΩ: Ο Τσούμπα Ακπόμ απο τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε… φρέσκο αέρα στην επίθεση του ΠΑΟΚ και με την όρεξη του για διάκριση βοήθησε τη ομάδα του και πέτυχε και ένα γκολ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάλλον λάθος έκανε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης να ακυρώσει το γκολ του Ακπόμ στο 75΄ αφού είδε φάουλ μία κανονική προσωπική μονομαχία του Άγγλου στράικερ με τον Μαρινάκη.

ΚΤΙΡΙΝΕΣ: 51′ Σάκοφ, 84′ Κίτσιου, 90′ Πέλκας – 52′ Μάζουρεκ, 56′ Μαρινάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Κίτσιου ( 84΄ Χατσερίδης), Τόσκα, Κάνιας, Σάχοφ (71΄Μαουρίσιο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (56΄Ακπόμ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Αργκους (84΄ Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (73΄ Ρότσα), Καμαρά, Μάζουρεκ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Στην Ελλάδα δεν έχει στάση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.