STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης: «Διπλό» στη Ριζούπολη με Γκάμα!

Ο Άρης είχε κορυφαίο τον Μπρούνο Γκάμα και επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη!
Άρης: «Διπλό» στη Ριζούπολη με Γκάμα!

Ο Άρης χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε στη Ριζούπολη και οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες!

Με κορυφαίο τον Μπρούνο Γκάμα, που πέτυχε ένα φοβερό γκολ κι είχε συμμετοχή στο τέρμα του Γκαρσία, ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε, κόντρα στον Απόλλωνα που προσπάθησε πολύ, αλλά δεν έφτανε και γνώρισε ακόμη μία ήττα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Ακριβώς με τη σέντρα, ο Άρης βγήκε στην επίθεση, ο Γκάμα μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, ο Χουάντερσον απομάκρυνε άσχημα και ο Γκαρσία σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τον Άρη.

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των φιλοξενουμένων, οι οποίοι με πολύ καλή ψυχολογία έλεγξαν τη ροή του αγώνα και τουλάχιστον για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, δεν απειλήθηκαν.

Ο Απόλλων προσπάθησε να βρει ρυθμό και του πήρε αρκετή ώρα να μπει στο παιχνίδι και μάλιστα δεν έδειχνε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Όλα αυτά μέχρι το 40’, όταν από ένα λάθος του Κουέστα, ο Ντούρσο έκανε το πρώτο σουτ, το οποίο πάντως εξουδετέρωσε ο Ισπανός.

Στο 42’ ο Ελ Χέλβε σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από ωραία ενέργεια του Σικαμπάλα, και στο 45’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Κύργιας πήρε την κεφαλιά από φάουλ (ήταν πάντως οφσαιντ), ο Κουέστα έδιωξε και ο Τριάδης έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Απόλλων μπήκε καλύτερα και προσπάθησε να σκοράρει. Απείλησε αρχικά με τους Ελ Χέλβε και Σικαμπάλα, αλλά κυρίως με μακρινά σουτ. Μετά το 55’ ο Άρης άρχισε να ισορροπεί και να γίνεται πιο απειλητικός.

Ο Μαρτίνες έκανε δύο σουτ τα οποία δεν βρήκαν στόχο και στο 69’ ο Γκάμα έκανε το ένα δύο με τον Ντιγκινί –ο Γάλλος με τακουνάκι έδωσε στον Πορτογάλο- και ο Γκάμα με βολέ έκανε το 2-1 για τον Άρη.

Ο Απόλλων προσπάθησε στα τελευταία είκοσι λεπτά, όμως δεν έκανε τη μεγάλη φάση, εκτός από κάποια μακρινά σουτ και το 2-1 υπέρ του Άρη παρέμεινε μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν και πάλι χάρμα οφθαλμών. Συνολικά η παρουσία του ήταν αρκετά καλή, αν και δεν έλειψαν κάποια λαθάκια, ωστόσο έκανε εξαιρετική ενέργεια στο πρώτο γκολ και πέτυχε με απίστευτη συνεργασία του δεύτερο τέρμα του Άρη!

UP: Ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του με τη φανέλα του Άρη, ο Μίτζεν Μπάσα. Ο Αλβανός αμυντικός μέσος ήταν πολύ σταθερός με λίγα λάθη στο γήπεδο και μεστή παρουσία στο χώρο του κέντρου!

DOWN: Ο Ντούρσο έχει κάνει ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά αυτό κόντρα στον Άρη δεν συγκαταλέγεται σε ένα από αυτά. Ο Ιταλός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έγινε δικαίως αλλαγή, αν και η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ κι έψαχνε το γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν έλειψαν τα λάθη του διαιτητή Κοτσάνη από το σύνδεσμο Δράμας. Στο γκολ του Απόλλωνα υπάρχει οφσάιντ στον Κύργια το οποίο δεν είδε ο πρώτος βοηθός (Κόλλιας), ενώ ο Κοτσάνης σφύριξε αρκετές φορές χωρίς να χρειάζεται.

ΓΚΟΛ: 45’ Τριάδης – 1’ Γκαρσία, 69’ Γκάμα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 6’ Λούκιτς, 68’ Κύργιας, 85′ Στάθης – 14’ Μπάσα, 30’ Κωνσταντινίδης, 85’ Βαλεριάνος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Λούκιτς, Κονέ, Ντούρσο (70’ Μπεντινέλι), Γκίνο, Σικαμπάλα, Τριάδης (77’ Ακόστα), Μάντζιος (28’ Ελ Χέλβε).

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Μενέντεθ, Δεληζήσης, Βελέθ, Μπάσα, Σιώπης, Γκαρσία (55’ Γιουνές), Γκάμα, Μαρτίνες (70’ Βαλεριάνος), Ντιγκινί (81’ Σόουζα).

Άρης: Τέλος και επίσημα ο Πάκο Ερέρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης: «Διπλό» στη Ριζούπολη με Γκάμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.