STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0: Επιτέλους ξύπνησε!

Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες επί της Ξάνθης με δράστες τους Πόνσε και τον Λιβάια που την "μεταμόρφωσε" στο δεύτερο μέρος
ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0: Επιτέλους ξύπνησε!

Η νίκη ήταν ο μόνος δρομος και η ΑΕΚ τον ακολούθησε πιστά. Φορτσάροντας στην αρχή και στο φινάλε, η ομάδα του Ουζουνίδη επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης (8΄Πόνσε, 92΄Λιβάια) και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Δείτε το Live

Ορεξάτη εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν να ελέγξουν από νωρίς τον ρυθμό, πιέζοντας την άμυνα της Ξάνθης. Η ανταμοιβή ήρθε από στατική φάση.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κλωναρίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών των γηπεδούχων και ο Εσεκιέλ Πόνσε (8΄), βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να ανοίξει το σκορ. Έκτο γκολ για τον Αργεντίνο φορ στην Super League.

O 21χρονος λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου (27΄), αλλά το σουτ σταμάτησε στον Ζίβκοβιτς.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Ξάνθης στο πρώτο μέρος ήρθε στιγμές αργότερα (28΄). Ο Κάντα έκανε την σέντρα, ο Ντουρίσκοβιτς έπιασε στον ύπνο τον Μπακάκη, αλλά πριν σκοράρει από την μικρή περιοχή, τον πρόλαβε ο Μπάρκας.

Από τα πόδια των Μάνταλου και Γαλανόπουλου ξεκινούσαν κι άλλες προσπάθειες για την Ένωση- ορθώς ακυρωθέν γκολ του Κλωναρίδη ως οφ-σαϊντ στο 36ο λεπτό- όμως το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΪΑ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ράσταβατς ανακάτεψε την τράπουλα, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και λίγα λεπτά αργότερα (59΄), οι ακρίτες έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Ο Κασάδο έκανε τη σέντρα, ο νεοεισελθείς Μπρίτο υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας του είπε ένα μεγαλοπρεπές “όχι”.

Στη συνέχεια, βλέποντας πως ο Μπογέ δεν είχε καλή απόδοση, ο Ουζουνίδης τον απέσυρε στον πάγκο και έριξε στη μάχη τον Μάρκο Λιβάια.

Η παρουσία του Κροάτη ανέβασε επιθετικά την ΑΕΚ και οδήγησε σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο (68΄-70΄), όπου ο σταρ της Ένωσης είχε δοκάρι, ενώ είδε το γυριστό του να σταματάει στον Ζίβκοβιτς, όπως και το σουτ του Μάνταλου.

Τα λεπτά κυλούσαν και παρόλο που οι γηπεδούχοι δεν περύχαιναν κάποιο τέρμα, κρατούσαν το υπέρ τους σκορ. Το ματς έδειχνε ότι θα τελείωνε χωρίς άλλο τέρμα, αλλά όλοι στο ΟΑΚΑ γελάστηκαν.

Έπειτα από την χαμένη τριπλή ευκαιρία (89΄) με Αλμπάνη και Μάνταλο, ο Μάρκο Λιβάια πέτυχε ένα γκολ κλάσης. Ο Κροάτης “άδειασε” τον Αλμέιδα, έκανε προσποίηση στον Λυσγάρα και “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από τον Ζίβκοβιτς για το 2-0.

Οι “κιτρινόμαυροι” επέστρεψαν στις νίκες και πλέον δείχνουν να… ξυπνούν από τον αγωνιστικό λείθαργο του… καταστροφικού Νοεμβρίου.

MVP:  Ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση και έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία στους συμπαίκτες του, «λύνοντας» τα πόδια τους από το άγχος  αρκετά νωρίς. Ο «Εσε» Πόνσε έφτασε τα 6 τέρματα στο πρωτάθλημα και είχε πολλή διάθεση σε όλες τις ενέργειες που έκανε, τόσο εκτελεστικές, όσο και στο πρέσινγκ

UP:  Με την είσοδό του ανέβασε επιθετικά την ΑΕΚ και προσέφερε όμορφες στιγμές όσο αγωνίστηκε. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάια, ο οποίος έδωσε ζωντάνια με τις ενέργειές του και απείλησε την άμυνα της Ξάνθης, έχοντας δοκάρι και ένα πολύ ωραίο γυριστό. Στο φινάλε επιβραβεύθηκε και με ένα υπέροχο γκολ. Καλή εμφάνιση έπειτα από καιρό και ο Κώστας Γαλανόπουλος στον άξονα.

DOWN: Στη φάση του πρώτου γκολ δεν είχε καλή τοποθέτηση και αυτό στοίχισε στην ομάδα του. Ο Ντίνις Αλμέιδα είχε κακό βράδυ στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε αρκετά προβλήματα στην αντιμετώπιση τόσο του Κλωναρίδη, όσο και του Πόνσε. Φυσικά, το αποκορύφωμα ήταν η φάση του δεύτερου τέρματος της ΑΕΚ, όταν και εκτέθηκε από τον Λιβάια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σχετικά καλή διαιτησία από τον Φώτη Φωτιάδη (ΕΠΣ Καστοριάς). Ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε ως επί το πλείστον σωστές αποφάσεις, αλλά έχασε κάποιες φάσεις, όπως το οφ-σαϊντ του Μάνταλου στο δεύτερο μέρος, με υπαιτιότητα του δεύτερου βοηθού. Ωστόσο, δεν επηρέασε τη μοίρα του παιχνιδιού, αφήνοντας το να κυλήσει χωρίς διακοπές.

ΓΚΟΛ: 8΄ Πόνσε, 92΄Λιβάια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44΄ Κοβάσεβιτς, 71΄ Κασάδο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπογέ (64΄ Λιβάια), Κλωναρίδης (78΄ Αλμπάνης), Πόνσε (84΄ Γιακουμάκης).

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81΄Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Κάντα (49΄ Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72΄ Κάστρο).

Η βαθμολογία της Super League

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0: Επιτέλους ξύπνησε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.