STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ – Λαμία 2-0: Ουσία, θέαμα και… ατυχίες

"Γεμάτη" εμφάνιση από την Ένωση που επικράτησε εύκολα των Φθιωτών. Μπορούσαν κι άλλα γκολ οι "κιτρινόμαυροι" που είχαν δύο δοκάρια
ΑΕΚ – Λαμία 2-0: Ουσία, θέαμα και… ατυχίες

Το σκορ του αγώνα, αλλά και η εικόνα του “παγωμένου” ΟΑΚΑ παραπλανούν. Η ΑΕΚ δημιουργικά ήταν ιδιαίτερα “ζεστή” επικρατώντας ευκολότερα του τελικού 2-0 της Λαμίας. Έτσι το σύνολο του Ουζουνίδη σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς της Λισαβόνας με την Μπενφίκα.

Δείτε το live του αγώνα

Εξαιρετική εκκίνηση για την Ένωση σε μια αναμέτρηση που περιείχε τα πάντα. Ουσία, θέαμα και… ατυχίες. Αγωνιστικές και μη.

Παρότι η Λαμία ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη χρονικά (5΄ Μπαράλες), οι παίκτες του Ουζουνίδη επέβαλαν τον ρυθμό τους από νωρίς.

Μια υπεροχή που δεν άργησε να μετουσιωθεί σε γκολ για τους «κιτρινόμαυρους». Τραγικό λάθος από τον Ασίγκμπα στο 13ο λεπτό, ο Μάνταλος το εκμεταλλεύτηκε, μπήκε στην περιοχή, ύψωσε για τον Πόνσε και ο Αργεντίνος “κεραυνοβόλησε” με άπιαστο βολέ τον Σαράνοφ.  Αυτό ήταν το 7ο τέρμα του 21χρονου στο πρωτάθλημα.

Με τον Πλιάτσικα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (18΄ Αναστασιάδης), οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους, αλλά ο εκ των διακριθέντων Πόνσε σπατάλησε άλλες δυο πολύ καλές στιγμές στο αμέσως επόμενο διάστημα (20΄, 21΄) για να ξαναβάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

TO “ΞΕΣΠΑΣΜΑ” ΤΟΥ ΜΠΟΓΕ

Με το πέρας του ημιώρου, ο ρυθμός έπεσε ξαφνικά για ένα πεντάλεπτο, αλλά εκεί που έδειξε να επικρατεί ηρεμία στο ματς, οι ατομικές εμπνεύσεις του Μπογέ έκαναν την εμφάνισή τους στο γήπεδο. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έκανε άνω- κάτω την άμυνα της Λαμίας με τις προσπάθειές του, «ξαπλώνοντας» μάλιστα σε μια από αυτές τον Αναστασιάδη με περίτεχνη ντρίμπλα.

Ωστόσο, η πάσα του στον Πόνσε δεν μετατράπηκε σε τέρμα, ενώ ο Σαράνοφ, με ένα δίλεπτο εκπληκτικών αποκρούσεων (37΄-38΄), στα σουτ των «Εσε» και του συμπατριώτη του κράτησε το σκορ 1-0.

Παρότι είχε σκοράρει μόνο μια φορά, η ΑΕΚ έκανε ένα “γεμάτο” παιχνίδι, παράγοντας φάσεις, αλλά με σαφή δυσκολία στο τελείωμα των φάσεων.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΝΩΡΙΣ, ΣΟΚ ΜΕ ΑΛΕΦ

Με το «καλημέρα»στο δεύτερο μέρος,  η Ένωση έθεσε στέρεες βάσεις για τη νίκη.

Ο Μάνταλος έκανε το παράλληλο γύρισμα (47΄) έπειτα από κακή απομάκρυνση του Σαράνοφ και ο Ανέστης Αναστασιάδης, στην προσπάθειά του να διώξει, έκανε το 2-0 για την Ένωση.

Ωστόσο, η στιγμή που σίγουρα δεν άρεσε στον Ουζουνίδη είναι η αναγκαστική αντικατάσταση του Άλεφ από τον Μοράν (56΄), με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει υποβασταζόμενος από το χορτάρι και την κατάστασή του να εκτιμάται μετά το ματς.

Ο Πόνσε συνέχισε να χάνει ευκαιρίες (δοκάρι στο 58΄) και η Ένωση να διατηρεί τον έλεγχο της συνάντησης. Ύστερα από την αλλαγή του Μάνταλου (71΄), ο ρυθμός του ματς έπεσε δραματικά. Με τους «κιτρινόμαυρους» να προσφέρουν όμορφο ποδόσφαιρο για περίπου μια ώρα και να «κλειδώνουν» νωρίς τη νίκη, το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

O “Eσε” σπατάλησε άλλη μια τελική απέναντι στον εξαιρετικό Σαράνοφ (81΄, 88΄) και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να φτάνει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

MVP: Από τα πόδια του προήλθαν και τα δύο γκολ (ασίστ στον Πόνσε και το γύρισμα που οδήγησε στο αυτογκόλ της Λαμίας) της ΑΕΚ. Ουσιαστικός, με διάθεση και αρκετά τρεξίματα, ο Πέτρος Μάνταλος μπορεί να θεωρηθεί ως ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων», σε μια αναμέτρηση που όλοι είχαν εξαιρετική απόδοση.  Αν ο Πόνσε ήταν πιο αποτελεσματικός και δεν ξόδευε τόσες ευκαιρίες, τότε θα ήταν ασυζητητί εκείνος ο ΜVP, παρότι ο κόσμος τον ανέδειξε επίσημα ως πολυτιμότερο.

UP:  Με τις ενέργειές του επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και έδειξε ότι σιγά- σιγά βρίσκει τους ρυθμούς του. Αρκετά βελτιωμένος συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Ξάνθη, ο Μπογέ ξεδίπλωσε σε αρκετές περιπτώσεις το ταλέντο του. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά κάθε του προσπάθεια δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ. Eπίσης ο 22χρονος συνεργάστηκε, κυρίως στη δημιουργία, αρμονικά με Μάνταλο και Πόνσε.

DOWN: Εφιαλτικό ήταν απόγευμα για όλους ανεξαιρέτως τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Αρχικά ο Ασιγκμπά,  με το τραγικό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προηγηθεί. Στη συνέχεια, ο Αναστασιάδης έκανε ακόμα πιο μεγάλη «γκέλα», με το αυτογκόλ που σημείωσε. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Αντέτζο- Βασιλαντωνόπουλος που αντιμετώπισαν προβλήματα με τους Πόνσε και Μπογέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, αν μη τι άλλο, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί πολλές φορές, προτιμώντας να αφήσει το σκληρό παιχνίδι. Κάτι που τελικώς ευνόησε τον ρυθμό στο ματς, ενώ η πρώτη κάρτα βγήκε στο 67ο λεπτό (Σκόνδρας). Καλή σε γενικές γραμμές η παρουσία του Αναστάσιου Παπαπέτρου και τωνβοηθών του.

ΓΚΟΛ: 13΄ Πόνσε, 47΄ αυτ. Αναστασιάδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67΄ Σκόνδρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Άλεφ (56΄ Μοράν), Γαλανόπουλος (83΄ Τσόσιτς), Κλωναρίδης, Μπογέ, Μάνταλος (71΄ Αλμπάνης), Πόνσε.

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας (18΄ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα (Παπαργυρίου 73΄), Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54΄ Ρόμανιτς).

Επιθεώρηση Μελισσανίδη- Αλεξίου στο κτίριο της Ερασιτεχνικής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ – Λαμία 2-0: Ουσία, θέαμα και… ατυχίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.