STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος – Άρης 4-2: Ξανά 2ος σε ματς «ροντέο»!

Με γκολ των Σάκιτς, Κουλούρη και Ενσικουλού, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι δεν άφησε τους "κίτρινους" να πάρουν ανάσα και πέτυχε μία ακόμα νίκη
Ατρόμητος – Άρης 4-2: Ξανά 2ος σε ματς «ροντέο»!

Ο Ατρόμητος δεν άφησε τον Άρη να πάρει ανάσα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, επικράτησε κατά κράτος σε όλες τις μονομαχίες και πήρε το τρίποντο με 4-2.

Ο Νταμίρ Κάναντι “κλείδωσε” τον Σάββα Παντελίδη, εγκλώβισε τα επιθετικά ατού των “κιτρίνων” και έπειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα επανήλθε στα τρίποντα.

Έτσι, οι Περιστεριώτες πέρασαν ξανά στη 2η θέση της Super League και δείχνουν πως μοιάζει απίθανο να μην τερματίσουν στην πρώτη 5άδα που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Σε αντίθεση με τον Άρη που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της αναμέτρησης και υπέστη μία οδυνηρή ήττα που θα προβληματίσει τους ιθύνοντες.

Πίεση και γκολ ο Σάκιτς

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του πρώτου μέρους και δεν άφησαν τον Άρη να πάρει ανάσα. Στο 11’ από σέντρα του Μπουσούλατζιτς, ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κουέστα.

Πέντε λεπτά μετά ήρθε και το γκολ. Τρομερή μπαλιά του Μπρούνο για τον Σάκιτς, εκείνος πλάσαρε με το δεξί κάτω από τα πόδια του Κουέστα, ο Μενέντεθ δεν πρόλαβε να απομακρύνει και έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους φυιλοξενούμενους να είναι “ανύπαρκτοι” στο επιθετικό κομμάτι. Στο 36′, εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη, στην αγκαλιά του Κουέστα η μπάλα.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης παρουσιάστηκε… αδιάβαστος, με μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και ως συνήθως χαμένο πέναλτι. Το τρίτο τη φετινή σεζόν!

Χαμένο πέναλτι ο Γιουνές, το 10ο ο Κουλούρης

Καλύτερα μπήκε ο Άρης στο δεύτερο μέρος. Ο Ματίγια πάσαρει κάθετα στον Γιουνές, το σουτ του Τυνήσιου χλιαρά στην αγκαλιά του Μέγιερι. Απάντησε στο 53′ ο Ατρόμητος που έφτασε κοντά στο 2-0. Σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, ο Κουλούρης έπιασε φοβερί βολ-πλανέ, μόλις άουτ η μπάλα.

Στο 56′ οι “κίτρινοι” κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μπουσούλατζιτς αγκάλιασε τον Μάβραϊ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιουνές το εκτέλεσε, αλλά οπ Μέγιερι έπεσε ωραία και απέκρουσε την κακή εκτέλεση του Τυνήσιου στράικερ.

Τρία λεπτά μετά, οι Περιστεριώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μπρούνο πάσαρε στον Γιαννούλη, εκείνος με τη μια γύροσε στον Κουλούρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό μάλιστα, ήταν το 10ο γκολ του νεαρού στράικερ στο πρωτάθλημα.

Ανέβασε ρυθμό ο Άρης και προσπάθησε να ξαναμπει στο ματς. Αλλά χωρίς να καταφέρει με αξιώσεις να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα.

Ροντέο στο φινάλε

Στο 89′ από κάθετη του Γκάμα, ο Κωνσταντινίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Μέγιερι μείωσε σε 2-1.

Στο 91′ ο Κουλούρης βγήκε πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Κουέστα ήταν εκτός εστίας, ο Έλληνας φορ απλά πλάσαρε με το αριστερό και έκανε το 3-1, φτάνοντας τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 93′ ο Διαμαντόπουλος έπιασε ένα μονοκόμματο δεξί σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ρισβάνη, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι για το 3-2.

Και στο 94′ ο Κουλούρης πάσαρε στον Ενσικουλού, εκείνος πλάσαρε ιδανικά με το δεξί και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Μπρούνο ήταν για ακόμα ένα ματς ο κινητήριος μοχλός του Ατρομήτου, καλύπτει επάξια το κενό του τραυματία Ουγκράι και μαζί με τον Κουλούρη οδήγησαν τους Περιστεριώτες σε μία ακόμα νίκη.

UP: Αποκάλυψη του αγώνα ο Σπύρος Νάτσος. Ο 20χρονος μέσος πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, ανταπεξήλθε στις δυσκολίες της αναμέτρησης και έδειξε πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

DOWN: Γκάμα-Γκαρσία: Άφαντοι οι δύο πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του Άρη, δεν βοήθησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και όπως στα περισσότερα εκτός έδρας ματς, έτσι και στο Περιστέρι ήταν εξαφανισμένοι.

ΓΚΟΛ: 16’ Σάκιτς, 59′, 91′ Κουλούρης, 94′ Ενσικουλού 89′ Κωνσταντινίδης, 93′ Διαμαντόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Περιστέρι. Σωστές οι κίτρινες κάρτες του Αρτινού ρέφερι. Όπως και η απόφαση του να δώσει πέναλτι στη αγκαλιά του Μπουσούλατζιτς στον Μάβραϊ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27’ Μπουσούλατζιτς, 38’ Μάντσον, 38’ Μπάσα, 43’ Σιώπης, 54′ Βασιλακάκης, 61′ Τζανακάκης, 64′ Βέλεθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 56′ Γιουνές

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζησαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον (51′ λ.τρ. Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (82′ Καρασαλίδης), Μπρούνο (86′ Ενσικουλού), Κουλούρης.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (65′ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ, Μάβραϊ, Μενέντεθ, Σιώπης, Κολάσο (46′ Ματίγια), Μπάσα (76′ Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Γκαρσία, Γιουνές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ατρόμητος – Άρης 4-2: Ξανά 2ος σε ματς «ροντέο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.