STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Την Πέμπτη η απόφαση για τον Λάζαρο

Εκδικάστηκε για τρίτη φορά η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου με τις εμπλεκόμενες πλευρές να εμμένουν στην υπερασπιστική τους γραμμή
Την Πέμπτη η απόφαση για τον Λάζαρο

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός βρέθηκαν ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Η υπόθεση για το συμβόλαιο του με τους «ερυθρόλευκους» εκδικάστηκε για τρίτη φορά!

Όπως έγινε γνωστό η απόφαση θα βγει την Πέμπτη κι ενώ έως τις 12:00 το μεσημέρι, της ίδιας μέρας, οι εμπλεκόμενες πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα.

Η Ελλη Ρίζου, νομική εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, είπε μεταξύ άλλων:

«Υπέγραψε δύο συμβόλαια ο ποδοσφαιριστής, την ίδια χρονική περίοδο. Στη σύμβαση της ΑΕΚ, υπάρχουν τρία μέρη που συμφώνησαν. Η ΑΕΚ, ο παίκτης και η Βερόνα. Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να γίνει μόνιμη η μεταγραφή του παίκτη στην ΑΕΚ.

Το έγγραφο για ανανέωση συμβολαίου, ενός ακόμα έτους, έγινε η βάση, όπου ο παίκτης έγειρε και στο δικαστήριο, για τη διαφορά των φόρων. Έτσι, ο παίκτης αποδέχεται αυτήν την επιπρόσθετη συμφωνία. Δεν γίνεται να το αποδέχεται όπου τον βολεύει.

Η διάταξη είναι σαφής: αν υπογράψει διπλή σύμβαση για την ίδια περίοδο πρέπει να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Θα ήταν σφάλμα νομικό και ουσιαστικό αν παραβιαστεί η διάταξη των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Τα δικαστήρια τους έχουν λύσει ανάλογο θέμα χωρίς να διαταραχθεί η διάταξη αυτή».

«ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ»

Ο δικηγόρος του Λάζαρου, κος Χατζησαβάογλου, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Η ΑΕΚ παραδέχθηκε πως λίγο πριν την υπογραφή του πρώτου συμβολαίου, παρουσιάστηκε, στον παίκτη, ένα ακόμα έγγραφο. Του ζητήθηκε να υπογράψει πρώτα αυτό, για να προχωρήσουν στην υπογραφή του άλλου εγγράφου. Πρέπει να γίνεται κατάθεση του συμβολαίου για να ελέγχεται κιόλας.

Η αντίδικη πλευρά μας λέει πως έχει έγγραφα στο συρτάρι της και αν δει ότι της βγαίνει, ότι παίζει ο παίκτης της, τότε να το ανασύρει και να πει ορίστε έχει υπογράψει και ένα νέο συμβόλαιο.

Το άρθρο 6 εξυπηρετεί όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου. Θα γυρνούσαμε χρόνια πίσω αν δεν τηρηθεί. Η ΑΕΚ επικοινωνεί αυτό το συν ένα, για νέο συμβόλαιο, κάτι που είναι παράνομο».

«ΨΕΥΔΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»

Η εκ των νομικών εκπροσώπων του Ολυμπιακού, Ασπασία Σουλούκου, επεσήμανε: «Όταν υπογράφτηκε το συμβόλαιο, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ήταν παίκτης της Βερόνα. Το ψευδοσυμβόλαιο έχει ημερομηνία 1/7/18 και εμείς υπογράψαμε μαζί του 15/5/18.

Και ρωτώ “πως γίνεται να υπογράφτηκε με τον Ολυμπιακό αφού υπήρχε κι άλλο συμβόλαιο; Πως μας επετράπη από τα αρμόδια όργανα;”.

Περί τιμωρίας διπλής υπογραφής: Υπογραφή σε ποιο έγγραφο; Στο έγγραφο που παραμένει στο συρτάρι χωρίς να έχει εκτελεστεί.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που δεν υφίσταται βάσει του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών.

Από την Λίγκα μάθαμε πως ήταν ελεύθερος και η ΑΕΚ ποτέ δεν του το έλεγε αυτό».

«Η ΛΙΓΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

Η Λίνα Σουλούκου, που επίσης εκπροσώπησε τον Χριστοδουλόπουλο είπε, μεταξύ άλλων:

«Στη λίστα της Λίγκας έλεγε ότι είναι ελεύθερος ο παίκτης. Από εκεί προέρχεται η γνώση η δική μας κι όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος.

Δεν κατατέθηκε 1/7/18 συμβόλαιο από την ΑΕΚ. Μάλιστα είχε ξεκινήσει η ισχύ του συμβολαίου του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, κατέθεσε προσφυγή και την κοινοποίησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάνοντας λόγο για απαγόρευση μεταγραφών η αποκλεισμό αγωνιστικής δραστηριότητας του παίκτη. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο. Το μόνο συμβόλαιο της ΑΕΚ είναι ένα με ημερομηνία 28/8/16».

Δεν απορρίφθηκε η προσφυγή της ΑΕΚ για Λάζαρο

ΑΕΚ: Έδωσε 40.000 ευρώ στον Λάζαρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την Πέμπτη η απόφαση για τον Λάζαρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.