STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: «Καλπάζει» προς την παραμονή

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της "ελαφράς ταξιαρχίας", αλχημείες από Τεννέ
ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: «Καλπάζει» προς την παραμονή

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η ΑΕΛ την αναμέτρηση με τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο νίκησε εύκολα με 3-0.

Οι “βυσσινί” για δεύτερο σερί ματς (μετά από το 3-2 στο κύπελλο με τον Αστέρα Τρίπολης) παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και μετά την αποβολή του Στάθη και πήραν το πρώτο τους τρίποντο έπειτα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Έτσι, πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και απομακρύνθηκαν αισθητά από τις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού.

Σε αντίθεση με την “ελαφρά ταξιαρχία” που σε ένα κρίσιμο γι’ αυτήν παιχνίδι παραδόθηκε αμαχητί.

Δέχθηκε ένα γρήγορο αυτογκόλ, δεν έβγαλε αντίδραση και μοιραία γνώρισε ακόμα μία εκτός έδρας ήττα, μειώνοντας στο ελάχιστο τις ελπίδες για το… θαύμα σωτηρίας.

Οι αλχημείες του Μπάμπη Τεννέ στην 11άδα δεν βοήθησαν τον Απόλλωνα να κάνει την έκπληξη στο AEL FC ARENA.

Στο 4-2-3-1, ο Κύργιας αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, ενώ ο Κοντοές ως δεξί εξτρέμ. Δύο επιλογές που επηρέασαν σαφώς στο δημιουργικό κομμάτι και δεν επέτρεψαν στους “κυανόλευκους” να γίνου απειλητικοί.

Με γκολ από τα αποδυτήρια

Οι “βυσσινί” μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό το γρήγορο γκολ, το οποίο και τελικά ήρθε με αρκετή δόση τύχης.

Στο πέμπτο μόλις λεπτό, ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Φατιόν σηκώθηκε για κεφαλιά μαζί με τον Γκίνο στο δεύτερο δοκάρι, με τον αμυντικό μέσο του Απόλλωνα να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Εν συνεχεία, η “ελαφρά ταξιαρχία” πήρε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν είχε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Με την ΑΕΛ στο 44′ να φτάνει στο δεύτερο γκολ, όταν ο Νούνιτς έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο και τον πέρασε στην ταχύτητα, ωστόσο το τελείωμά του μέσα και αριστερά από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Αποβολή και… Νούνιτς

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για τον Απόλλωνα. Στο 50′ ο Στάθης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, καθώς ο διαιτητής Τσαμούρης του έδειξε δεύτερη για τράβηγμα φανέλας στον Μπαργκάν.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δεν άργησε να “καθαρίσει τη μπουγάδα”.

Στο 63′, εξαιρετική ενέργεια του Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, “άδειασε” Τζανετόπουλο και Λούκιτς, έκανε το γύρισμα και ο Νούνιτς σε άδεια εστία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 77′, ο Ντέλετιτς έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Χουάντερσον απέκρουσε προς τα μέσα, και ο Νούνιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Και κάπου εκεί το ματς ολοκληρώθηκε, με τον Χουάντερσον να έχδι δύο σημαντικές επεμβάσεις που κράτησαν το σκορ σε… φυσιολογικά επίπεδα.

MVP: Ο Αντάν Σεσέροβιτς είναι ένας από τους τρεις νεοαποκτηθέντες και με το “καλημέρα” έχει φορέσει φανέλα βασικού. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και προσαρμόστηκε άμεσα στην ομάδα.

UP: Ο Μάρκο Νούνιτς έχει “αφυπνιστεί” για τα καλά. Από το ματς με τον Πανιώνιο και μετά βρίσκει συνέχεια δίχτυα και λύνει τα χέρια του Τζιανλούκα Φέστα στο σκοράρισμα.

DOWN: Ο Μπάμπης Τεννές χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές σε θέσεις που δεν είναι οι… φυσικές του και το “πλήρωσε”. Ο Κύργιας έπαιξε αμυντικό χαφ, ο Κοντοές δεξί εξτρέμ, ενώ δεν του βγήκε ούτε η επιλογή του Κονέ ως αριστερό εξτρέμ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο AEL FC ARENA, έβγαλε το ματς περνώντας απαρατήρητος και δεν χρειάστηκε να… επέμβει σε κάποια στιγμή. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Στάθη.

ΓΚΟΛ: 5’ Γκίνο (αυτογκόλ), 63′, 77′ Νούνιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31’ Στάθης, 40’ Βάρκας, 69′ Σεσέροβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 50′ Στάθης

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Σεσέροβιτς (74′ Πίτι), Ντέλετιτς, Μπαργκάν (61′ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς (86′ Νούσιος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Κύργιας, Γκίνο (54′ Ντ’ Ούρσο), Κονέ (64′ Ναζλίδης), Κοντοές, Μπεντινέλι, Βάρκας.

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης LIVE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: «Καλπάζει» προς την παραμονή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.