STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ – Πανιώνιος 1-1: Τον κράτησε όρθιο ο Καμαρά

Από ένα ημίχρονο είχε η κάθε ομάδα στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ – Πανιώνιος 1-1: Τον κράτησε όρθιο ο Καμαρά

Όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο, τέτοια ματς πρέπει να τα παίρνεις. Το γνώριζαν καλά στον ΟΦΗ, αλλά για ένα ακόμη εντός έδρας ματς δεν τα κατάφεραν.

Για ζορίζονται κόντρα σε κλειστές άμυνες και το έπαθαν ξανά. Έστω και αν αυτή τη φορά προηγήθηκαν και είχαν απέναντί τους έναν Πανιώνιο με πολλά προβλήματα. Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάστηκαν καλοί τηρουμένων των αναλογιών και με τον βαθμό που πήραν έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την παραμονή.

Κέρδισαν και έναν παίκτη, μάλιστα, τον Καμαρά. Αυτός ήταν που ισοφάρισε σε 1-1 και χάρισε έτσι τον βαθμό της ισοπαλίας στους «κυανέρυθρους». Τους κράτησε, λοιπόν, στο +7 από τον ΟΦΗ, ο οποίος παραμένει πολύ χαμηλά. Απλώς με τον βαθμό οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στο +1 από τη Λαμία, που παίζει τη Δευτέρα (14/1) στον Άρη.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η κάθε ομάδα είχε επί της ουσίας από ένα ημίχρονο. Ο ΟΦΗ στο πρώτο ήταν σαφώς καλύτερος. Κυκλοφορούσε την μπάλα, προσπαθούσε να παίξει από τα πλάγια (κυρίως με τον Κουτσιανικούλη) και δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Πανιώνιος είχε πολλά προβλήματα στο κέντρο, δεν κατάφερνε να αλλάξει τρίτη πάσα και αναγκαστικά είχε περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου.

Με εξαίρεση ένα τρίλεπτο, στο οποίο έκαναν ισάριθμες φάσεις, οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι. Ο ΟΦΗ είχε προειδοποιήσει με τον Ντίνα και στο 27′ έκανε το 1-0 με τον Πλατέλλα. «Δώρο» των στόπερ του Πανιωνίου το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου οπισθοχώρησε χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να πατήσει σταδιακά καλύτερα και μετά την είσοδο του Σπιριντόνοβιτς, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν σταδιακά μέτρα. Φάσεις, όμως, δυσκολεύονταν να κάνουν. Ο Άκης Μάντζιος το πάλεψε αρκετά με τις αλλαγές του και τελικά μία εξ αυτών του χάρισε τον βαθμό. Ο λόγος για τον Καμαρά που ισοφάρισε με κεφαλιά στο 80′. Δέκα λεπτά μετά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Ντομίνγκες για την ανατροπή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι το πανό των οπαδών του ΟΦΗ. Σπανίζουν τέτοιες ενέργειες, δυστυχώς, στα ελληνικά γήπεδα και γι’ αυτό όταν τις βλέπουμε, οφείλουμε να τις επικροτούμε. Παρεμπιπτόντως, ο κόσμος του ΟΦΗ από την πλευρά του έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Μετά το σφύριγμα της λήξης, βέβαια, ξέσπασε εκφράζοντας με αποδοκιμασίες τη δυσφορία του.

UP: Ο Ουμάρ Καμαρά, που χάρισε με το γκολ του έναν βαθμό στον Πανιώνιο. Δεν ήταν έτοιμος, είχε χάσει αρκετές προπονήσεις, αλλά μπήκε αναγκαστικά γιατί δεν υπήρχαν επιλογές. Από τους παίκτες που στη Νέα Σμύρνη λένε ότι έχει δυνατότητες, αλλά δεν μπορεί να τις δείξει λόγω της ευπάθειάς του στους τραυματισμούς.

DOWN: Απογοητευτικός ήταν ο Πατρίκ Βουό. Υπήρχαν και άλλοι που υστέρησαν, αλλά ο Ιβοριανός κερδίζει άξια τη θέση του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κατάφερε να καταστρέψει δύο πολύ καλές φάσεις για τον ΟΦΗ, τη στιγμή που έπαιζε κόντρα σε μέτρια στόπερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν ήταν δύσκολο ματς για τον Γιώργο Κομίνη. Αργός ρυθμός και ελάχιστες φάσεις. Θα ήταν περίεργο να κάνει λάθη. Στις φάσεις που διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για πέναλτι δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Συνεπώς παίρνει καλό βαθμό.

ΓΚΟΛ: 27′ Πλατέλλας – 80′ Καμαρά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Παπάζογλου, 24′ Κουτσιανικούλης, 59′ Πλατέλλας, 63′ Γιαννούλης – 29′ Οικονομίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης (73′ Κοροβέσης), Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Νάστος, Παπάζογλου (83′ Πέρσον), Ντίνας (73′ Κυριακίδης), Κουτσιανικούλης, Πλατέλλας, Βουό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Οικονομίδης, Τσιλούλης, Σίντι Αλι (85′ Μακρύλλος), Κότσιτς (55′ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΦΗ – Πανιώνιος 1-1: Τον κράτησε όρθιο ο Καμαρά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.