STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 0-0: Ουδείς ευ(Χ)αριστημένος

Οι δύο ομάδες είχαν κλασικές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ. δεν τα κατάφεραν, με την "ελαφρά ταξιαρχία" να ψάχνει ένα θαύμα-σωτηρίας και τους Βοιωτούς να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 0-0: Ουδείς ευ(Χ)αριστημένος

Ο Απόλλων Σμύρνης “έπαιξε” το τελευταίο του… εφικτό χαρτί για να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής στη Super League, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η “ελαφρά ταξιαρχία” έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και χρειάζεται ένα θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Με τους Βοιωτούς να μην μπορούν να φύγουν με το διπλό από μία “καταρεμένη” έδρα, στην οποία μετρούν 6 ισοπαλίες και 4 ήττες στα τελευταία 10 ματς.

Να παραμένουν χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα και χωρίς νίκη για έκτο σερί ματς. Προφανώς και βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τους “κυανόλευκους”, ωστόσο η εικόνα τους παραμένει απογοητευτική.

Εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά…

Καλό το πρώτο μέρος, με σημαντικές φάσεις και πλασματικό εν τέλει το 0-0. Στο πέμπτο λεπτό από σέντρα από αριστερά με το δεξί του Γιακουμάκη, ο Ιωαννίδης βγήκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Οι “κυανόλευκοι” πήραν τα ηνία του αγώνα, είχαν κάποια μαρκινά άστοχα σουτ, αλλά οι Βοιωτοί απείλησαν και πάλι. Στο 27′ από φάουλ του Τσαμπούρη, η κεφαλιά του Ζησόπουλου έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βάσιτς.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Απόλλων “άγγιξε” το γκολ. Ο Μπεντινέλι μέσα στην περιοχή γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Ακόστα έκανε “τσαφ”, ο Ντεφεντερίκο ευνοήθηκε, έπιασε το σουτ μόνος μπροστά από τον Μπάγιτς, στη γραμμή ο Τσαμπούρης απομάκρυνε με τα πόδια.

Ένα λεπτό μετά, ο Σαβαντογκό έκανε το συρτό σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βάσιτς.

Δοκάρι, ακυρωθέν γκολ και μηδέν εις το πηλίκον

Πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα στο 53′, όταν ο Μπεντινέλι μπήκε στην περιοχή, σούταρε από θέση μέσα αριστερά, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπάγιτς.

Και δέκα λεπτά μετά οι “κυανόλευκοι” έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν από κόρνερ του Κονέ, η κεφαλιά του Μητρόπουλου τράνταξε το δοκάρι του Μπάγιτς σε ένα παρ’ ολίγον απίθανο αυτογκόλ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από μακριά με Ντιόγκο και Στανόγεβις, ο Βάσιτς μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις. Και στο 77′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με προβολή του Γιακουμάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Αντιθέτως, Ντεφεντερίκο και Βάρκας “κόπηκαν” λανθασμένα ως οφσάιντ σε δύο περιπτώσεις. Στο 89′ το πλασέ του Ντεφεντερίκο κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε και το ισόπαλο αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

MVP: Αρκετές καλές ευκαιρίες, χωρίς μεγάλες αποκρούσεις από τις δύο ομάδες. Ουδείς μπορούμε να πούμε πως ξεχώρισε ιδιαίτερα. Ντεφεντερίκο και Σαβαντογκό είχαν πάντως, τις πιο κλασικές.

UP: Βάσιτς και Μπάγιτς ήταν αρκετοί σταθεροί στις επεμβάσεις τους, στις εξόδους τους και γενικά προσέφεραν ασφάλεια στα μετόπισθεν.

DOWN: Η εικόνα των βασικών επιθετικών των δύο ομάδων ήταν απογοητευτική. Ούτε ο Ναζλίδης, ούτε ο Ιωαννίδης έγιναν απειλητικοί απέναντι σε άμυνες που δεν φημίζονται για την σταθερότητα τους.

ΓΚΟΛ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λάμπρου Ευβοίας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32’ Αντιλέχου, 65′ Λούκιτς, 68′ Ζησόπουλος, 76′ Γκίνο, 85′ Μπάγιτς, 87′ Ιωαννίδης, 91′ Μπεντινέλι, 93′ Καραχάλιος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλα, Ντ’ Ούρσο, Κονέ, Ακόστα (82′ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ναζλίδης (54′ Ελ Χέλβε).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ανγκουά, Τσαμπούρης, Ντιόγκο (79′ Παντελιάδης), Ζησόπουλος (69′ λ.τρ. Καραχάλιος), Σαβαντογκό, Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς (83′ Νανγκίς), Γιακουμάκης, Ιωαννίδης.

Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός LIVE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 0-0: Ουδείς ευ(Χ)αριστημένος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.