STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λάζαρος και έφυγε για… στέψη!

Χάρη στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου, η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Πλατανιά (1-0) και πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από τον τίτλο
Λάζαρος και έφυγε για… στέψη!

Σε μια μέρα που γιορτάζουν οι άπιστοι Θωμάδες, η ΑΕΚ έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι το πρωτάθλημα δεν το χάνει. Η «Ένωση», χωρίς να πατήσει… γκάζι, πέρασε και από τα Χανιά, επικρατώντας του Πλατανιά με 1-0.

Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες της «Ένωσης» πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Κρητικών, οι οποίοι όμως αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα. Η τριάδα (Χριστοδουλόπουλος- Μασούντ- Μπακασέτας) πίσω από τον Αραούχο εναλλασσόταν συνεχώς δημιουργώντας υπεροπλία στις πλευρές, από τις οποίες προήλθαν οι σημαντικότερες φάσεις των φιλοξενούμενων, όπως εκείνη του Μπακασέτα στο 29ο λεπτό.

Ο 24χρονος επιθετικός μέσος κοντρόλαρε μες στην περιοχή, αλλά το σουτ του απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Κλιάιτς. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Πλατανιά τα… έχασε δέκα λεπτά αργότερα (39΄). Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άρχισε τη φάση και αφού έλαβε την κάθετη πάσα από τον Αραούχο, άνοιξε το σκορ, με το 15ο τέρμα του στη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπακασέτας είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ΑΕΚ, αλλά ο Σέρβος κίπερ των γηπεδούχων, αρνήθηκε το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, ούτε τα… ποτιστήρια που άνοιξαν στο γήπεδο των «Περιβολίων» δεν σταμάτησαν το σύνολο του Χιμένεθ. Ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί να βγήκε, αλλά  η ΑΕΚ δεν χαμήλωσε ένταση και επιχείρησε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Η κατοχή συνέχισε να είναι συντριπτικά υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι Χανιώτες όχι μόνο άντεξαν, αλλά λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν με το πανέμορφο σουτ του Ντικαμονά (65΄), με τον Τσιντώτα όμως να απογειώνεται και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν τη νίκη. Τρεις βαθμοί, οι οποίοι την φέρνουν μόλις στον έναν βαθμό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την… στέψη να γίνεται κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στο Λεβαδειακό, στο ΟΑΚΑ.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ΑΕΚ μέχρι και την αντικατάστασή του. Τα πάντα ξεκινούσαν και κατέληγαν σ΄αυτόν. Όπως και στη φάση του γκολ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, εκτός από το έβδομο τέρμα του στο πρωτάθλημα, πέτυχε τον σκοπό του, που ήταν να δημιουργήσει προβλήματα στους αμυντικούς του Πλατανιά με τη συνεχή κινητικότητά του.

UP: Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους διακριθέντες της ΑΕΚ. Ο Έλντερ Λόπες ήταν εξαιρετικός τόσο ανασταλτικά όσο δημιουργικά. Παίζοντας όλο το ενενηντάλεπτο, ο Πορτογάλος δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στους επιθετικούς του Πλατανιά, ενώ με τα ανεβάσματά του από την αριστερή πλευρά πραγματοποίησε επικίνδυνες σέντρες προς την εστία των γηπεδούχων.

DOWN: Παρότι έσωσε τον Πλατανιά σε αρκετές περιπτώσεις, ο Φίλιπ Κλιάιτς εξελίχθηκε στον αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Στη φάση του γκολ της ΑΕΚ, ο 27χρονος Σέρβος αντί να πέσει και να καθαρίσει τη φάση «πάγωσε» επιτρέποντας στο Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει. Μια γκάφα, η οποία άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση της «Ένωσης».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σε γενικές γραμμές, αρκετά καλή η διαιτησία του Στέφανου Κουμπαράκη. Μοναδικό του παράπτωμα η φάση του τρίτου λεπτού, για την οποία ευθύνεται κυρίος ο βοηθός γραμμής. Ο Κασάλιτσα έφυγε κανονικά μόνος απέναντι σον Τσιντώτα, αλλά ο άρχων της συνάντησης από τον σύνδεσμο Θράκης, τον σταμάτησε υποδεικνύοντας οφ-σάιντ.

ΓΚΟΛ: 39΄ Χριστοδουλόπουλος

ΚΑΡΤΕΣ: 55΄ Γαλανόπουλος, 66΄ Πατράλης, 77΄ Ουντότζι

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:

Κλιάιτς, Νίλι, Ντικαμονά, Βάντερσον, Μαλσά, Ουές, Παπανικολάου (82΄Σινγκ), Πατράλης, Στανισάβλιεβιτς (85΄ Αγγελόπουλος), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75΄ Ουντότζι).

ΑΕΚ:

Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (90΄ Χουλτ), Μασούντ (68΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (56΄ Γκάλο), Αραούχο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάζαρος και έφυγε για… στέψη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.