WORLD FOOTBALL

Σαμπαόλι: «Κάθε ματς στο Μουντιάλ, ήταν ένα βάσανο»

Ο πρώην τεχνικός της Αργεντινής, έδωσε συνέντευξη στη Marca για τα όσα έγιναν στο Μουντιάλ
Σαμπαόλι: «Κάθε ματς στο Μουντιάλ, ήταν ένα βάσανο»

Ο Χόρχε Σαμπαόλι από τον πρώτο αγώνα της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ κόντρα στην Ισλανδία, βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ. Μετά και την ήττα από την Κροατία (0-3) βρέθηκε στο στόχαστρο και των παικτών.

Οι περισσότεροι δεν του μιλούσαν καν, άλλοι τον ειρωνεύονταν στις συνεντεύξεις στην μικτή ζώνη (βλέπε Αγκουέρο), με τον τεχνικό μετά τον αποκλεισμό από την Γαλλία, να αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Ο Σαμπαόλι έδωσε συνέντευξη στη Marca όπου μίλησε για τα όσα έγιναν στην εθνική Αργεντινής στην διάρκεια του Μουντιάλ, χαρακτηρίζοντας ως «βασανιστήριο» γι’ αυτόν το κάθε ματς, ενώ απέφυγε διπλωματικά να απαντήσει για την απόφαση του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα.

«Είναι αποφάσεις πολύ προσωπικές. Μόνο ο ίδιος ξέρει τι χρειάζεται και πρέπει να το σεβαστούμε», σχολίασε και μπήκε στο δύσκολο καλοκαίρι της εθνικής ομάδας.

«Πιστεύω ότι προετοιμάσαμε πολύ καλά το Μουντιάλ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά προφανώς. Έπρεπε να κρατήσουμε μια ισορροπία, έτσι ώστε η υποχρέωση της νίκης που είχε ο κάθε ποδοσφαιριστής, να μην του δημιουργήσει παραπάνω άγχος. Κάθε ματς ήταν ένα βάσανο. Αλλά λέγοντας αυτό πρέπει να σας πως ότι ποτέ δεν σταματήσαμε να προπονούμαστε καλά και να προετοιμάζουμε σχολαστικά τα παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά.

«Πήρα λίγο το χρόνο μου για να αναλύσω την πορεία μου στην εθνική και το μετά του Μουντιάλ. Χρειαζόμουν χρόνο για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μέσα μου όσον αφορά για το μέλλον μου. Δεν κρύφτηκα. Απλά απομακρύνθηκα από τον κόσμο των ΜΜΕ. Αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να μιλάω για το ποδόσφαιρο ή να βγαίνω έξω σε σινεμά ή για καφέ. Κανένας δεν με κατέκρινε πρόσωπο με πρόσωπο» συνέχισε.

«Ήταν πολύπλοκα τα πράγματα»

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, ρωτήθηκε για το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια, αλλά και την περίφημη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών που αποφάσισαν να τον κάνουν στην… άκρη, αγνοώντας τις εντολές του.

«Το φορτίο που κουβαλούσε η ομάδα ήταν πολύ βαρύ. Οι συγκεντρώσεις των παικτών ήταν όλες για να βοηθήσουν την ομάδα. Ήταν μια πολύπλοκη στιγμή. Το πρόβλημα δεν ήταν οι συγκεντρώσεις, αλλά το ότι μαθαίνονταν. Οι παίκτες της Αργεντινής του 1986 συγκεντρώνονταν συνεχώς, αλλά αυτό το μάθαμε 20 χρόνια μετά», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι όσοι ήμασταν εκεί, ήμασταν ειλικρινείς με τη συμπεριφορά μας. Έβαλα καρδιά και συναίσθημα, αλλά δεν έφτασε. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Αντιθέτως, πήρα μαθήματα για το μέλλον. Οι κριτικές ήταν μεγάλες. Εγώ ήρθα με το 95% του κόσμου να με εγκρίνει. Όταν δεν τα κατάφερα, ήρθε η κριτική. Αλλά δεν κρατάω κακία σε κανέναν».

Πλήγμα με Μίλνερ στη Λίβερπουλ

Ζενίτ: Τελειώνει ο Κοκόριν μετά το ξύλο σε αξιωματούχο! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαμπαόλι: «Κάθε ματς στο Μουντιάλ, ήταν ένα βάσανο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.