WORLD FOOTBALL

Οι.. ασυνήθιστοι πρώτοι σκόρερ

Τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχουν στη κορυφή μεγάλο όνομα
Οι.. ασυνήθιστοι πρώτοι σκόρερ

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται ανάμεσα στην 7η και 9η αγωνιστική και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πρώτοι σκόρερ.

Παίκτες που έρχονται στο προσκήνιο έχοντας αφήσει έως τώρα πίσω τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Σπάνια βλέπεις έστω και τόσο νωρίς, να μην είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ ο Μέσι, ο Ρονάλντο ή ο Σαλάχ με τον Κέιν. Κι όμως φέτος συμβαίνει…

La Liga, Ισπανία

Σε ένα πρωτάθλημα με Μέσι, Γκριεζμάν, Σουάρεζ, Μπέιλ, Ντιέγκο Κόστα, Μπενζεμά και άλλους, ο Κρίστιαν Στουάνι της Τζιρόνα φιγουράρει στην κορυφή με 8 γκολ σε 8 παιχνίδια. Ο 32χρονος συνεχίζει την περσινή καλή πορεία, όπου πέτυχε 21 γκολ. Ήρθε στην Ισπανία το 2009 για λογαριασμό της Αλμπαθέτε, ενώ πρόκειται για γνωστό φίλο του Καβάνι, έχοντας ξεκινήσει τις καριέρες τους από τη Ντανούμπιο της Ουρουγουάης.

  1. Στουάνι (8) Τζιρόνα
  2. Αντρέ Σίλβα (7) Σεβίλλη
  3. Μέσι (6) Μπαρτσελόνα
  4. Μπεν Γεντέρ (5) Σεβίλλη
  5. Άσπας (5) Θέλτα

Serie A, Ιταλία

«Το 2006 ήταν μόνο 11, αλλά είχε ήδη ένα απίστευτο ταλέντο.», είχε πει ο Αντρέι Μπολισέγκα, ο πρώτος προπονητής του Κριστόφ Πιάτεκ. Ο 23χρονος Πολωνός έχει σκοράρει 9 φορές σε 7 αναμετρήσεις και είναι μπροστά από τους Κριστιάνο Ρονάλντο με 4 γκολ και Ινσίνιε με 6. Οι περσινοί πρώτοι σκόρερ Ικάρντι και Ιμόμπιλε έχουν 3 και 5 γκολ αντίστοιχα.

1) Κριστόφ Πιάτεκ (9) Τζένοα

2) Ινσίνιε (6) Νάπολι

3) Ντεφρέλ (5) Σαμπντόρια

4) Ιμόμπιλε (5) Λάτσιο

5) Ιγκουαϊν, Μάτζουκιτς, Ρονάλντο, Nτε Πάουλ (4)

Bundesliga, Γερμανία

Ο Πάκο Αλκάθερ έχει αφήσει πίσω του το απογοητευτικό πέρασμα από τη Μπαρτσελόνα και μετράει 6 γκολ σε 81 λεπτά συμμετοχής. Τελευταίο «χτύπημα» ήταν το χατ τρικ κόντρα στο εντυπωσιακό 4-3 επί της Άουγκσμπουργκ, ενώ ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έχει 3. Παράλληλα, κέρδισε την κλήση του ξανά στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

1) Πάκο Αλκάθερ (6) Ντόρντμουντ

2) Ντούτα (Χέρτα), Πλεά (Γκλάντμπαχ), 5

3) Φιμπόγκανσον (Άουγκσμπουργκ), Ιμπίσεβιτς (Χέρτα), Ρόις (Ντόρντμουντ), Πόουλσεν (Λειψία), Βέρνερ (Λειψία) 4

Premier League, Αγγλία

Ο Εντέν Αζάρ παρά το γεγονός ότι συνδέεται περισσότερο με τη δημιουργία και όχι το τελείωμα των φάσεων, οδηγεί την «κούρσα» με 7 γκολ, έχοντας πίσω του τον Χάρι Κέιν και το Σέρχιο Αγκουέρο. Ο εκπληκτικός πέρσι Σαλάχ, έχει βρει 3 φορές δίχτυα μέχρι στιγμής.

1) Αζάρ (7) Τσέλσι

2) Κέιν (5) Τότεναμ

3) Αγκουέρο (5) Μάντσεστερ Σίτι

4) Μίτροβιτς (5) Φούλαμ

5) Μάρεϊ (5) Μπράιτον

Πογκμπά: «Αυτοί αξίζουν περισσότερο από μένα το Βallon d’Or»

Φάουλ αλά… Πανένκα στο Μεξικό (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι.. ασυνήθιστοι πρώτοι σκόρερ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.