WORLD FOOTBALL

Ρίβερ – Μπόκα: Λίγο μπαλίτσα επιτέλους (pic)

Είναι καιρός το Ρίβερ – Μπόκα να δείξει (ή υπενθυμίσει) τι πραγματικά αφορά
Ρίβερ – Μπόκα: Λίγο μπαλίτσα επιτέλους (pic)

Ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα για τον «τελικό των τελικών» ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα. Τα ‘φερε έτσι τελικά, που από τα τόσα των συναισθημάτων κυριάρχησε το ξενέρωμα.

Μα να γίνεται το σπουδαιότερο ματς (ever;) του λάτιν ποδοσφαίρου επί ευρωπαϊκού εδάφους; Να χάνεται τόσο χρόνος και ενέργεια με θεωρητικά άχρηστες απορίες του «τι, πού, πώς, πότε και γιατί» (θα γίνει το παιχνίδι);

Γίνεται και ολίγον ειρωνικό αν σκεφτούμε ότι το Copa Libertadores, διοργάνωση που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν των πολέμων ανεξαρτησίας απέναντι στους Ισπανούς κατακτητές, θα λάβει χωρά στην… Ισπανία.

Σύμφωνοι, εντελώς άλλη εποχή κ ήθη, αλλά είναι απολύτως συμβολικό του «τα πάντα είναι χρήμα» του σήμερα. Και του πόσο λάθος πήγε το δεύτερο σκέλος της μονομαχίας στο «Μονουμεντάλ».

Οι ιστορίες συνεχίζουν να έρχονται αθρόα. Για φιλάθλους που ξόδεψαν οικονομίες μιας ζωής για να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη, για τα πλήθη που συνόδευσαν τις αποστολές ως το αεροδρόμιο ώστε να (προσ)ευχηθούν να γυρίσουν «νικητές και τροπαιούχοι» και πάει λέγοντας.

Αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Μιλάμε για δύο κλαμπ που αγαπιούνται με τρελό πάθος, το… εμπεδώσαμε από την καλή και την ανάποδη.

Αύριο, στο «Μπερναμπέου», είναι καιρός να δούμε μπαλίτσα. Αρκετά με τα «γύρω γύρω». Τουλάχιστον αυτό ευχόμαστε. Γιατί με δαύτους δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, επίσης το εμπεδώσαμε.

Εσεκιέλ Παλάσιος – Αρέσει (πολύ και γενικώς)

Για τον Εσέκιελ Παλάσιος, ο τελικός γίνεται στο… σωστό μέρος. Στο πιθανόν μελλοντικό του σπίτι. Λέγεται ότι η Ρεάλ θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της εγγύτητας ώστε να συζητήσει με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, προκειμένου να κερδίσει μια μεταγραφική μάχη που εμπλέκει και Ιντερ, Ρόμα, Βόλφσμπουργκ.

Μιλάμε για έναν παίκτη που αρχής γενομένης από το 2015, όταν δηλαδή έκανε ντεμπούτο στους «εκατομμυριούχους» δεν σταμάτησε να βελτιώνεται. Κουβαλάει με άνεση και χάρη το τόπι, ορίζει τις εξελίξεις στην καρδιά του παιχνιδιού και δείχνει μία εξυπνάδα και μια ωριμότητα που σπανίως βρίσκει κανείς σε παίκτη της ηλικίας του. Αυτοί που ξέρουν διακρίνουν στοιχεία από Ρικέλμε.

Αυτοί που επίσης ξέρουν κάνουν το παν για να μην φορτώσουν με έξτρα πίεση, να μην τον «κάψουν» όπως συνέβη για έναν άλλον κάποτε πολλά υποσχόμενο «αντί-Ρικέλμε», λέγε με «Παστόρε». Αρέσει πάντως πολύ ο νεαρός μεσοεπιθετικός. Ισχύει και για τις γυναίκες, είναι διάσημος στην Αργεντινή για τον έντονο ερωτικό του βίο!

Κάρλος Τέβες – Τελευταία παράσταση;

«Θα αντάλλαζα όλους τους τίτλους που έχω κατακτήσει στην καριέρα μου με αυτό το Κύπελλο». Αν το ‘λεγε άλλος και όχι ο Κάρλος Τέβες θα μπαίναμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι κάνει δημόσιες σχέσεις. Αλλά όχι.

Ο «Απάτσι» το εννοεί, το νιώθει, τον πιστεύουμε. Όσες κούπες και αν σήκωσε, όσα (αμύθητα) λεφτά και αν έβγαλε, ειδικά στην πρόσφατη «αρπαχτή» (αυτό ήταν, μην κρυβόμαστε) στην Κίνα, στη βάση του παραμένει ένα παιδί. Αυτό που κοιμόταν και ξυπνούσε με το κασκόλ της Μπόκα.

Μεγάλος άνδρας πια, στα 34 του, βρίσκεται προ μιας κρισιμότατης στιγμής. Να αφήσει την ομάδα της καρδιάς του και το άθλημα (της καρδιάς του) έχοντας νικήσει την εχθρό στο ματς ακριβώς που έπρεπε, ζώντας ένα μοναδικό, ανεπανάληπτο και απόλυτο θριαμβευτικό «αντίο».

Θα το κάνει αγωνιζόμενος; «Μακάρι, αλλά και να μην παίξω, είμαι εδώ για να βοηθήσω, με κάθε δυνατό τρόπο», είπε. Όταν φτάνεις να καπελώνεις το «εγώ» σου, τότε πραγματικά η αγάπη έχει νικήσει…

Τέβες: «Ντροπή να γίνει ο τελικός στη Μαδρίτη»

Ρίβερ-Μπόκα: Αμφίβολος παραμένει ο Σκόκο (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρίβερ – Μπόκα: Λίγο μπαλίτσα επιτέλους (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.