WORLD FOOTBALL

Ρίβερ-Μπόκα: Ο τίτλος στους «εκατομμυριούχους»! (vid)

Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε 3-1 της Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για τέταρτη φορά στην ιστορία της!
Ρίβερ-Μπόκα: Ο τίτλος στους «εκατομμυριούχους»! (vid)

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε για τέταρτη φορά στην ιστορία της το Κόπα Λιμπερταδόρες μετά τη νίκη της με 3-1 στην παράταση επί της Μπόκα Τζούνιορς!

Στο μεγάλο τελικό που έγινε στη Μαδρίτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Μπόκα άνοιξε το σκορ, αλλά η συνέχεια άνηκε στη Ρίβερ, που αρχικά ισοφάρισε, πήγε το ματς στην παράταση, όπου πέτυχε ακόμη δύο τέρματα και πήρε τον τίτλο.

Η αναμέτρηση που έπρεπε να είχε διεξαχθεί στο «Μονουμεντάλ» στις 24 Νοεμβρίου πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να οριστεί στη Μαδρίτη για το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου.

Ορίστηκε όμως και η Ρίβερ Πλέιτ ήταν συνεπέστατη στο ραντεβού της. Ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε εν μέρει και στον πρώτο αγώνα στο «Μπομπονέρα» όταν είχε αποσπάσει ισοπαλία με 2-2.

Στο σημερινό ματς, όμως έπρεπε να κερδίσει. Άλλωστε δε μετρούσε το εκτός έδρας γκολ και σε οποιαδήποτε ισοπαλία, το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση όπως κι έγινε.

Η Μπόκα ήταν τυχερή στο πρώτο σκέλος του αγώνα. Έδωσε το δικαίωμα στη Ρίβερ να σκοράρει, οι «εκατομμυριούχοι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν και σε μία αντεπίθεση σήκωσε στο πόδι το… μισό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο Μπενεντέτο πήρε μία απίστευτη κάθετη πάσα, «χόρεψε» την άμυνα της Ρίβερ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για την Μπόκα στο 44’!

Η συνέχεια όμως άνηκε στη Ρίβερ! Οι παίκτες του Μαρσέλο Γκαγιάρδο έβγαλαν στο γήπεδο όλες τις τεχνικές αρετές τους, «έκρυψαν» την μπάλα στο 68’ με τον Πράτο και την… εμφάνισαν στα δίχτυα του Ανδράδα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Στη συνέχεια πρόσεξαν τα μετόπισθεν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Ρίβερ ήταν πιο ουσιαστική κι αφού εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Μπάριος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 92′ και η Μπόκα έπαιζε με δέκα παίκτες, αύξησε την πίεσή της και δικαιώθηκε στο 102′ με τον κορυφαίο της αναμέτρησης Χουάν Πιντέρο.

Ο Κολομβιανός ήταν εξαιρετικός από το 58’ που μπήκε στον αγώνα και με ένα άπιαστο αριστερό έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Η Μπόκα προσπάθησε να αντιδράσει και μάλιστα είχε δοκάρι με τον Τέβες στο 120’. Στο κόρνερ λίγο αργότερα, όλοι οι παίκτες της Μπόκα βγήκαν μπροστά, ακόμη και ο Ανδράδα και στην κόντρα ο Μαρτίνεθ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους χιλιάδες φιλάθλους της Ρίβερ Πλέιτ!

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ: Αρμάνι, Μοντιέλ (71′ Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Ένσο Πέρες, Πόνσιο (58′ Κιντέρο), Παλάσιος (99′ Άλβαρες), Φερνάντες (112′ Σουκουλίνι), Μαρτίνες, Πράτο.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Ανδράδα, Μπουφαρίνι (112′ Τέβες), Μαγκαγιάν, Ισκέρδος, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89′ Γκάγκο), Παβόν, Μπενεντέτο (62′ Αμπίλια), Βίγια (95′ Χάρα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρίβερ-Μπόκα: Ο τίτλος στους «εκατομμυριούχους»! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.