WORLD FOOTBALL

Η UEFA απέκλεισε Σιόν και Ίρτις από την Ευρώπη

«Καμπάνα» για οικονομικές παρατυπίες από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία
Η UEFA απέκλεισε Σιόν και Ίρτις από την Ευρώπη

Ποινές σε τέσσερις συλλόγους για παραβάσεις του Financial Fair Play, μεταξύ άλλων και δύο αποκλεισμούς από διεθνείς διοργανώσεις, επέβαλε η UEFA.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε τη Σιόν από την Ελβετία και την Ίρτις από το Καζακστάν για οικονομικές παρατυπίες.

Η Σιόν αφενός μεν καθυστέρησε να καταβάλει το ποσό των 950.000 ευρώ για την απόκτηση του Ισμαέλ Γιαρτέι το καλοκαίρι του 2014, αφετέρου δε παρουσίασε ψευδή στοιχεία για την αποπληρωμή, με συνέπεια να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο Europa League της σεζόν 2016-17.

Η Ίρτις τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα προκριθεί εντός τριών ετών, με τρία χρόνια αναστολή, εξαιτίας φορολογικών οφειλών.

Παράλληλα, η ελβετική ομάδα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 235.000 ευρώ, ενώ 440.000 θα καταβάλλει εκείνη από το Καζακστάν.

Τέλος, με πρόστιμο 215.000 ευρώ τιμωρήθηκαν η Τίρανα από την Αλβανία και η Βοϊβοντίνα από τη Σερβία για μικρότερες παραβιάσεις κανονισμών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η UEFA απέκλεισε Σιόν και Ίρτις από την Ευρώπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.