ΒΟΛΕΪ

Ελλαδάρα έτοιμη για Ευρωπαϊκό!

Η εθνική γυναικών βόλεϊ κέρδισε μέσα στην Ουκρανία με 3-0 σετ και έκανε το 3 στα 3!
Ελλαδάρα έτοιμη για Ευρωπαϊκό!

Τεράστια εμφάνιση που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έκανε η εθνική γυναικών βόλεϊ στην Ουκρανία! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 3-0 τις Ουκρανές και έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο, χωρίς να έχει χάσει σετ!

Πλέον για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα αρκεί μια νίκη επί της Ουκρανίας στην Νέα Ιωνία Βόλου το Σάββατο 25 Αυγούστου. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη παρουσία της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά από 17 χρόνια!

Τελευταία μας παρουσία ήταν το 2001 στο Ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας όπου δεν σημειώσαμε ούτε μία νίκη, αλλά το συγκρότημα του Γκιγιέρμο Ναράνχο δείχνει πως μπορεί να σταθεί πολύ καλά στην επερχόμενη διοργάνωση του 2019, η οποία θα γίνει σε τέσσερις χώρες (Ουγγαρία, Σλοβακία, Τουρκία, Πολωνία).

Μπλοκ, σερβίς και φουλ επίθεση!

Στο σημερινό ματς η ελληνική ομάδα έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, με το σερβίς και το μπλοκ να δουλεύουν στην εντέλεια, ενώ σε όλη την αναμέτρηση είχε μόλις 15 λάθη! Με 7 άσους έναντι 2 και 11 μπλοκ έναντι 1 (!) των αντιπάλων, έφτασε στην μεγάλη νίκη που της δίνει το πάνω χέρι στον όμιλο.

Στο πρώτο σετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το 7-7 πήρε ένα προβάδισμα τριών πόντων, το οποίο διεύρυνε και το έφτασε ως το +6 (16-22). Έκλεισε το σετ εύκολα με 25-18, με την Βασιλαντωνάκη να «πυροβολεί» στην επίθεση και να κάνει το 1-0 για την ελληνική ομάδα.

Ακριβώς το ίδιο πράγμα έγινε και στο δεύτερο σετ. Στο 7-7 η εθνική μας κατάφερε να κάνει ένα σερί 5-1 και να προηγηθεί με 12-8, για να ανεβάσει την διαφορά στο +7 (15-22) και να κάνει με συνοπτικές διαδικασίες το 2-0!

Οι Ουκρανές προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της νίκης και ξεκίνησαν με ένα 3-1 σερί. Το σερί αυτό σβήστηκε άμεσα από το ελληνικό μπλοκ, με το σκορ να φτάνει στο 4-6 υπέρ της Ελλάδας. Εκεί ξέφυγαν ξανά τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο και πλέον είναι με το ένα πόδι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού!

** Οι πόντοι της Ουκρανίας προήλθαν από 2 άσους, 38 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και της Ελλάδας από 7 άσους, 43 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 18-25, 19-25, 19-25

Ουκρανία: Ντούντνικ 9, Κάρπετς 5, Ντενίσοβα 11, Ντόρσμαν 1, Κόντολα 6, Περετιάτκο / Νιέμτσεβα (λ. 46%υπ., 38% αρ.), Τρούσκινα 1, Κραϊντούμπα 8, Κιριτσένκο.

Ελλάδα: Λαμπρούση 4, Στράντζαλη 17, Βασιλαντωνάκη 24, Τοτσίδου 7, Χριστοδούλου 4, Εμμανουηλίδου 5 / Αρτακιανού (λ. 60% υπ., 33%αρ.).

Το ευρωπαϊκό περνά από… Αλεξανδρούπολη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλαδάρα έτοιμη για Ευρωπαϊκό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.