ΣΠΟΡ

Άτυχος ο Βολικάκης, μπορούσε το μετάλλιο στο παγκόσμιο Ποδηλασίας

Βρέθηκε πολύ κοντά στο μετάλλιο αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε δυστυχώς ‘Οπως και προχθές, έτσι και χθες ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε πολύ κοντά στη κατάκτηση ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξάγεται στο Απελντοορν της Ολλανδίας, αλλά στις λεπτομέρειες βρέθηκε εκτός βάθρου. Ο Ελληνας πρωταθλητής για αρκετή ώρα ήταν μέσα στα μετάλλια...
Άτυχος ο Βολικάκης, μπορούσε το μετάλλιο στο παγκόσμιο Ποδηλασίας

Βρέθηκε πολύ κοντά στο μετάλλιο αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε δυστυχώς

‘Οπως και προχθές, έτσι και χθες ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε πολύ κοντά στη κατάκτηση ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξάγεται στο Απελντοορν της Ολλανδίας, αλλά στις λεπτομέρειες βρέθηκε εκτός βάθρου. Ο Ελληνας πρωταθλητής για αρκετή ώρα ήταν μέσα στα μετάλλια (κάποια στιγμή ήταν και πρώτος), όμως δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα όπως θα ήθελε, καταλαμβάνοντας την 7η θέση με 40 πόντους, μετά την 8η που είχε χθες στο σκρατς.

Έκανε μεγάλη προσπάθεια και αν αναλογιστεί κανείς τα πόσα έχει περάσει φέτος, είναι τεράστια υπόθεση να μπει στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος σε δύο αγωνίσματα. Οι φιλοδοξίες του ήταν βέβαια για βάθρο, πράγμα λογικό καθώς είναι ψηλά στη παγκόσμια κατάταξη, όμως από την άλλη αν δεν είχε βρει χορηγούς και δεν έβαζε λεφτά από τη τσέπη του για να πάει να αγωνιστεί στην Ολλανδία, θα ήταν απών από τη διοργάνωση. Με τα οικονομικά προβλήματα να είναι μεγάλα στην ομοσπονδία, ο Βολικάκης πλήρωσε κιόλας για να πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου έχει άλλο ένα αγώνισμα να μετάσχει, αυτό του όμνιουμ, όπου θα είναι η τελευταία του ευκαιρία για ένα μετάλλιο. Ο αγώνας είχε μια μικρή καθυστέρηση στη κούρσα αποκλεισμού καθώς έγινε ένα ατύχημα με μερικούς ποδηλάτες στη διάρκειά της.

Το χρυσό πήρε για 5η φορά ο Αυστραλός Κάμερον Μέγιερ που είχε 70 πόντους στη κούρσα, με το αργυρό μετάλλιο να παίρνει ο Ολλανδός Ζαν Γουίλεμ βαν Σιπ με 52 (για αρκετή ώρα προπορευόταν στη κούρσα μαζί με τον Βολικάκη), ενώ το χάλκινο πήγε στον Βρετανό Μαρκ Στιούαρτ με 49 πόντους.

Στην διοργάνωση κατέβηκε χθες και ο Σωτήρης Μπρέτας, ο οποίος έμεινε στην 35η και τελευταία θέση στο αγώνισμα του σπριντ, καθώς είχε χρόνο 10.498.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άτυχος ο Βολικάκης, μπορούσε το μετάλλιο στο παγκόσμιο Ποδηλασίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.