ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αθλητικές ομοσπονδίες: Το πολυνομοσχέδιο Βασιλειάδη, αλλάζει το στάτους

Εφ’ όσον περάσει από την Βουλή, θα υπάρχουν συγκεκριμένα όρια θητείας μελών των Δ.Σ.
Αθλητικές ομοσπονδίες: Το πολυνομοσχέδιο Βασιλειάδη, αλλάζει το στάτους

Το πολυνομοσχέδιο για τις αθλητικές ομοσπονδίες, τους προπονητές και τα γυμναστήρια, έχει κατατεθεί προς συζήτηση στην Βουλή και αναμένεται να βγει απόφαση την Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου.

Στο πολυνομοσχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη, γίνονται σημαντικές αλλαγές στους χώρους γυμναστηρίων, όπου τυχόν παρανομίες με σκευάσματα, θα τιμωρούνται πολύ αυστηρά (μέχρι κλείσιμο γυμναστηρίων και αφαίρεση άδειας), ενώ αλλαγές αναμένονται και στο εργασιακό καθεστώς των προπονητών – γυμναστών, ενώ οι σημαντικότερες αλλαγές, έρχονται στις ομοσπονδίες.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει για αυτούς που έχουν θέση προέδρου, γενικού γραμματέα και ταμία, να έχουν μέχρι δύο σερί θητείες στο Δ.Σ. ομοσπονδίας, αλλά και τέσσερις συνολικά.

Ωστόσο, ΔΕΝ προσμετρούν τις θητείες που είχαν μέχρι και σήμερα, πράγμα που σημαίνει πως οι παλιές «καραβάνες» των ομοσπονδιών, ξεκινούν με μηδενικό κοντέρ, αλλά με ημερομηνία λήξης στην θητεία τους πλέον. Επίσης θα υπάρχει και ηλικιακός περιορισμός, καθώς μέχρι τα 70 τους χρόνια θα μπορούν να βρίσκονται σε θέσεις του Δ.Σ.

Επί της ουσίας, όσοι είναι πρόεδροι ομοσπονδιών, θα μπορούν να είναι στη θέση τους ως το 2024, αν επανεκλεγούν στην εκάστοτε ομοσπονδία, ενώ θα μπορούν να αλλάξουν πόστο στη πορεία, αλλά δε θα μπορούν να είναι πάνω από τέσσερις φορές στα Δ.Σ.

Νέο επεισόδιο με Γαλιατσάτο – Παρέμβαση της αστυνομίας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθλητικές ομοσπονδίες: Το πολυνομοσχέδιο Βασιλειάδη, αλλάζει το στάτους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.