ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Μουρούτσος σε ευρωπαϊκό τουρνουά Foot Volley (pic)

Ο πρώην Ολυμπιονίκης θα δοκιμάσει την τύχη του σε ένα διαφορετικό άθλημα
Ο Μουρούτσος σε ευρωπαϊκό τουρνουά Foot Volley (pic)

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ταε κβο ντο, Μιχάλης Μουρούτσος, ετοιμάζεται για το
πρώτο του τουρνουά footvolley στο εξωτερικό, το “Open Footvolley Tournament” που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στη Ρώμη.

Ο περίφημος Έλληνας αθλητής ασχολείται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο με το νέο του πάθος που αποτελεί συνδυασμό beach volley με beach soccer και έχει κατακτήσει ήδη κάποια ελληνικά τουρνουά.

Τους τελευταίους μήνες, ο Μιχάλης προπονείται χειμώνα – καλοκαίρι συστηματικά στο “Footvolley Athens”, την πρώτη σχολή footvolley της Ελλάδας, στις εγκαταστάσεις του iBeach Volleyball Club στου Παπάγου με το συμπαίκτη του και προπονητή Γιάννη Τσιούρη, με στόχο να είναι έτοιμοι και πιο ανταγωνιστικοί φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για μία
μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Λίγα λόγια για το footvolley..

Το footvolley ή αλλιώς στα Ελληνικά ποδοβόλεϊ, γεννήθηκε στις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο περίπου το 1965 και αναπτύχθηκε αρχικά μέσα στη Βραζιλία και, εν συνεχεία, μεταπήδησε σε Ευρώπη, Ασία, HΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα αποτελεί ίσως το πιο αναπτυσσόμενο άθλημα στη Βραζιλία και κατακτά τη θέση του σε όλες τις παραλίες παγκοσμίως (και της Ελλάδας!). Απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας και δεν αφορά αποκλειστικά, ούτε κυρίως, ποδοσφαιριστές και σίγουρα δεν απαιτεί προηγούμενη ποδοσφαιρική εμπειρία.

Το footvolley παίζεται με μπάλα ποδοσφαίρου συνήθως σε φιλέ ύψους 2.20m για τους άντρες και 2.00m για τις γυναίκες. Το γήπεδο έχει διαστάσεις 8×16 (συνηθίζεται στην Ευρώπη) ή 9×18 (στη Βραζιλία και αλλού) ή 8.5×19 (Ισραήλ, Πορτογαλία). Το παιχνίδι παίζεται σε δυάδες (2×2), τριάδες (3×3), τετράδες (4×4) και οι ομάδες, αναλόγως με την κατηγορία, απαρτίζονται από άντρες, γυναίκες ή είναι μεικτές. Οι αθλητές/ριες μπορούν να χτυπήσουν τη μπάλα με οποιοδήποτε μέρος τους σώματος (κεφάλι, ώμοι, στήθος, γόνατα, πόδια) εκτός από τα χέρια. Η κάθε ομάδα έχει εώς 3 επαφές για να περάσει την μπάλα στο απέναντι γήπεδο χωρίς να επιτρέπεται κάποιος/α από τους συμπαίκτες/ριες να χτυπήσει την μπάλα δύο συνεχόμενες φορές (όπως ακριβώς και στο beach volleyball).

Ποδηλατοδρόμιο: Όσα ζητάει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την χρήση του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μουρούτσος σε ευρωπαϊκό τουρνουά Foot Volley (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Βανδαράκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.