ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σύμφωνο συνεργασίας ΕΟΕ – Πρεσβείας Γαλλίας

Εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας έκαναν οι δύο πλευρές
Σύμφωνο συνεργασίας ΕΟΕ – Πρεσβείας Γαλλίας

Η Πρεσβεία της Γαλλίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Γάλλος Πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, ο Α’ Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης και Μανώλης Κολυμπάδης, ο διευθυντής του Γαλλικού Ιντιστούτου, Μικέλ Ουσό και ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, Γιώργος Αλικάκος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Σοφία Μπεκατώρου (ιστιοπλοϊα), Θωμάς Μπίμης (καταδύσεις), Βίκτωρας Μήτρου (άρση βαρών) και Γιώργος Τζελίλης (άρση βαρών), ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης (100μ κολύμβησης) και ο Γάλλος Ολυμπιονίκης, Σεμπαστιάν Βιελεντάν (κωπηλασία).

Το Σύμφωνο αυτό αποσκοπεί επίσης στην ανάδειξη της ιστορίας του Ολυμπισμού στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό αξιοποιώντας την θέση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 στην διάδοση του Oλυμπιακού πνεύματος. Ενθαρρύνοντας τον εξειδικευμένο διάλογο μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδημόνων του Ολυμπισμού και την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού εθελοντισμού, εντάσσεται στην δυναμική των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας, λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων, και της Γαλλίας, προς όφελος του Ολυμπιακού κινήματος και σύμφωνα με το Ολυμπιακό πνεύμα που κληροδότησαν οι Δημήτριος Βικέλας και Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Πηγή: ΕΟΕ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης: Εκτός τελικού ο Χρήστου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύμφωνο συνεργασίας ΕΟΕ – Πρεσβείας Γαλλίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.