ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ρίχνεται στη «μάχη» για το ρεκόρ ο Πετρούνιας

Ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει να κατακτήσει τον τέταρτο σερί ευρωπαϊκό τίτλο του
Ρίχνεται στη «μάχη» για το ρεκόρ ο Πετρούνιας

Για το μεγάλο ρεκόρ των τεσσάρων συνεχόμενων ευρωπαϊκών τίτλων, θα παλέψει σήμερα στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας που θέλει να γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στο αγώνισμα που πρωταγωνιστεί.

Ο Έλληνας πρωταθλητής το απόγευμα της Κυριακής  (17:45 – 18:15, ΕΡΤ1), θα τεθεί αντιμέτωπος κόντρα στους Κόρτνι Τάλοχ (Βρετανία, 15,100 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 15,033 β.), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,833 β.), Ντένις Χούσενς (Βέλγιο, 14,766 β.), Αντρέι Μουντεάν (Ρουμανία, 14,733 β.), Μαρσέλ Νγκουέν (Γερμανία, 14,666 β.) και Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία, 14,666 β.) και θα προσπαθήσει εμφανιζόμενος δεύτερος να κατακτήσει ακόμα μία φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Αν τελικώς τα καταφέρει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Κέκι, ο οποίος έχει καταφέρει να κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους από το 1990 έως και το 1996 και  θα δείξει ότι και με τη βούλα είναι από τους κορυφαίους αθλητές που έχει δει το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Η πρόκληση για τον Πετρούνια γίνεται μεγαλύτερη, καθώς σε όλα τα όργανα, μόνο έξι αθλητές έχουν καταφέρει να πάρουν τέσσερα ή περισσότερα σερί χρυσά. Εκτός του Κέκι, οι άλλοι είναι οι Κρίστιαν Μπέρκι (6 σερί στον πλάγιο ίππο), Βλάσης Μάρας (5 σερί στο μονόζυγο), Βιτάλι Σέρμπο (4 σερί στο άλμα), Μίτια Πέτκοβσεκ (4 σερί στο δίζυγο) και Μαριάν Ντραγκουλέσκου (4 σερί στο έδαφος).

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει ο 27χρονος να ανεβάσει για ακόμα μία φορά την Ελληνική σημαία στην κορυφή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρίχνεται στη «μάχη» για το ρεκόρ ο Πετρούνιας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.