ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ακλόνητος ο Πετρούνιας από την κορυφή του κόσμου (vids)

Κατέκτησε στην Ντόχα το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ακλόνητος ο Πετρούνιας από την κορυφή του κόσμου (vids)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν χάνει με τίποτα. Ο 27χρονος Ολυμπιονίκης, με μια ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, συνεχίζοντας να γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

O «άρχοντας των κρίκων» κατακτά το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μια επιτυχία που αποκτά μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς αψήφισε το πρόβλημα στον αριστερό ώμο και ταξίδεψε στην Ντόχα για να διευρύνει, τελικά, την κυριαρχία του.

Ο Έλληνας γυμναστής παρέτεινε το αήττητο των 2.5 ετών που άρχισε το 2015, φθάνοντας πανάξια στο 9ο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις στους κρίκους.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Έλληνας με τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Βλάσης Μάρας μετρά δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο.

Επίσης, ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος μέσα στον 21ο αιώνα, που πετυχαίνει το τρία στα τρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς λίγο νωρίτερα ο Ιάπωνας, Κένζο Σιράι (ασκήσεις εδάφους) και ο Βρετανός, Μαξ Γουίτλοκ (πλάγιο ίππο) αποτύγχαναν να κάνουν το δικό τους τρία στα τρία.

Τι κι αν, μετά την κλήρωση, ο Πετρούνιας αγωνίστηκε 1ος στον τελικό των κρίκων. Με την υποστήριξη δεκάδων Ελλήνων, εκτέλεσε με το δικό του μαγικό τρόπο το πρόγραμμά του κι αμέσως μετά «πνίγηκε» στην αγκαλιά του τεχνικού του, Δημήτρη Ράφτη.

Στο άκουσμα της βαθμολογίας των 15.366 (στον προκριματικό είχε την καλύτερη επίδοση με 15.266) ο Λευτέρης Πετρούνιας φίλησε το εθνόσημο, γνωρίζοντας ότι ήταν πολύ κοντά σε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.

Μοναδική απειλή ήταν ο Βραζιλιάνος, Αρτούρ Ζανέτι. Ο μεγάλος αντίπαλος του Πετρούνια (2ος πίσω από τον Ελληνα μάγο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο) αγωνίστηκε τελευταίος, γνωρίζοντας την επίδοση που χρειαζόταν για να «ρίξει» τον Έλληνα φίλο του από την κορυφή.

Ο Ζανέτι εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμά του, όμως δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει στην πρώτη θέση, αξιολογήθηκε με 15.100β. και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Ιταλός, Μάρκο Λοντάντιο, με 14.900β.

O Λευτέρης Πετρούνιας επιστρέφει αύριο (3/11) στην Αθήνα, αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 21:25 και μέσα στις επόμενες ημέρες θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να δώσει λύση στο πρόβλημα στον αριστερό του ώμο.

https://www.facebook.com/HellenicGymnasticsFederation/videos/735586883484323/

Η κατάταξη του τελικού

1.Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.366
2.Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.100
3.Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900
4.Αρτούρ Τομβασιάν (Αρμενία) 14.766
5.Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14.733
6.Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733
7.Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.266
8.Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.133

 

Τα νέα ρεκόρ που κυνηγά στην Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακλόνητος ο Πετρούνιας από την κορυφή του κόσμου (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.