ΠΑΛΗ

Επέστρεψε ο θριαμβευτής Πιλίδης από την Τουρκία

Οι πρώτες δηλώσεις του πρωταθλητή της πάλης μετά το νέο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Επέστρεψε ο θριαμβευτής Πιλίδης από την Τουρκία

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι της πάλης, βρέθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» για να υποδεχτούν τον Γιώργο Πιλίδη. Το παιδί «θαύμα» της ελληνικής πάλης κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αυτή την φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην Κωνσταντινούπολη, φτάνοντας τα 7 μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις!

Ο 18χρονος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 57κ. και στην επιστροφή του δήλωσε για την κατάκτηση του μεταλλίου:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατέκτησα ακόμα ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι αυτό το μετάλλιο είναι ένα από τα πιο… έντονα και συναρπαστικά που έχω κατακτήσει βάση της εξέλιξης του αγώνα. Οι επιτυχίες μου δίνουν κίνητρο για να συνεχίσω βήμα βήμα και να υλοποιήσω το μεγάλο μου στόχο, που είναι ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν, τον προπονητή μου Αμιράν Καρντάνοφ, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον χορηγό μου Stoiximan.gr που πίστεψε σε μένα. Θα ήθελα επίσης να αφιερώσω το μετάλλιο στην αγαπημένη μου προγιαγιά Βασιλική, που έφυγε από τη ζωή δύο μέρες πριν φύγουμε για την Τουρκία. Αυτό με επηρέασε πολύ και δεν ήμουν καλά ψυχολογικά».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην Ολυμπιονίκης, Αμιράν Καρντάνοφ, δήλωσε για τον Πιλίδη:

«Ο Γιώργος δοκίμασε τις δυνάμεις του σε μια μεγαλύτερη κατηγορία και κατάφερε κι έφερε ένα ακόμα μετάλλιο. Ειδικά ο τρόπος που ήρθε και μέσα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αντιμετώπιζε έναν Τούρκο αθλητή, δείχνει και την ποιότητα του ως αθλητής. Εμείς πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επέστρεψε ο θριαμβευτής Πιλίδης από την Τουρκία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.