ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στο ταμπλό του διπλού ο Γιάννης Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό του διπλού ανδρών με τον Σλοβάκο συμπαίκτη του Λούμπομιρ Πίστεϊ, όμως στο απλό γνώρισε σκληρό αποκλεισμό. Είχε αρχίσει ιδανικά χτες με δύο νίκες, προηγήθηκε και στο σημερινό καθοριστικό ματς, αλλά στο τέλος η μοναδική του ήττα στο γκρουπ τον έστειλε με ισοβαθμία στην 3η θέση κι έξω από το ταμπλό!
Στο ταμπλό του διπλού ο Γιάννης Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό του διπλού ανδρών με τον Σλοβάκο συμπαίκτη του Λούμπομιρ Πίστεϊ, όμως στο απλό γνώρισε σκληρό αποκλεισμό. Είχε αρχίσει ιδανικά χτες με δύο νίκες, προηγήθηκε και στο σημερινό καθοριστικό ματς, αλλά στο τέλος η μοναδική του ήττα στο γκρουπ τον έστειλε με ισοβαθμία στην 3η θέση κι έξω από το ταμπλό!

Στα διπλά είχαμε και την πρόκριση του Παναγιώτη Γκιώνη και της Τόλιου στο ταμπλό του μικτού. Ο Γκιώνης αρχίζει από αύριο τους αγώνες του στο απλό και το διπλό ανδρών, όπου ήταν απευθείας στο ταμπλό και πληροφορείται αντιπάλους αργά το βράδυ όπως και η Τόλιου. Τέλος, ο αγέρωχος Καλλίνικος Κρεάνγκα είχε χάσει από την Τρίτη τις πιθανότητες πρόκρισης στο απλό, πάντως σήμερα ολοκλήρωσε με νίκη τους αγώνες του.

Στο απλό ανδρών ο Σγουρόπουλος (νούμερο 121 σήμερα στην Ευρώπη στη μεγάλη κατηγορία) είχε για το τέλος των γκρουπ την αναμέτρηση με τον πιο δυνατό αντίπαλο, τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2017 στο απλό Νέων ανδρών, Τόμισλαβ Πουκάρ. Την Τρίτη είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πρόκριση στο ταμπλό, όμως ήξερε ότι κόντρα στον επικεφαλής του 1ου γκρουπ (και νούμερο 35 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου), θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο. Αυτό φάνηκε και στο τραπέζι, καθώς μπορεί να μπήκε καλά στο ματς και να πήρε το 1ο σετ, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 4-1. Ουσιαστικά επικράτησε στην τακτική ο Κροάτης και ειδικά στα σερβίς του, τα οποία δεν ελέγχονταν εύκολα και περνούσε δυνατές επιθέσεις. Στο 3ο σετ ο Σγουρόπουλος ισοφάρισε 9-9 με δύο πόντους στα σερβίς του, ώσπου ο Πουκάρ πέρασε γρήγορα δύο πολύ καλά forehandστα δικά του σερβίς. Στο 0-3 του 4ο σετ ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ χωρίς ωστόσο ν’ αλλάξει η κατάσταση. Στο 5ο σετ ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων έχασε μεγάλη ευκαιρία να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης και της πρωτιάς στο γκρουπ. Προηγήθηκε 9-4 και δέχτηκε ανατροπή με 7 πόντους στη σειρά! Η εξέλιξη 12-10, 1-11, 9-11, 5-11 και 9-11.

Την ίδια ώρα ο Μάρκο Γέφτοβιτς προκαλούσε μεγαλύτερη… ζημιά στην ελληνική πλευρά. Ο Σέρβος, που είχε αρχίσει με την έκπληξη κόντρα στον Πουκάρ, συνέτριψε με 4-0 σετ τον αδιάφορο βαθμολογικά Σλοβάκο Σάμουελ Νοβότα (11-8 11-7, 18-16, 11-7) και άφησε εκτός συνέχειας τον Σγουρόπουλο. Στην κορυφή του 1ου γκρουπ προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς με τον Έλληνα αθλητή, τον Γέφτοβιτς και τον Πουκάρ. Στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μία νίκη και μέτρησαν τα σετ. Εκεί ωφελήθηκε κυρίως ο Πουκάρ, που με συντελεστή +2 (νίκη με 4-1 και ήττα με 4-3) ήρθε 1ος και πέρασε απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Ο Γέφτοβιτς είχε ισορροπία με 7 σετ υπέρ και 7 κατά και πήρε τη 2η θέση, που τον κρατά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ ο Σγουρόπουλος έμεινε 3ος με αρνητικό συντελεστή (-2 με νίκη 4-3 και ήττα 4-1) και αποκλείστηκε.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ

1. Πουκάρ 5 (7-5)

———————————-

2. Γέφτοβιτς 5 (7-7)

———————————-

3. Σγουρόπουλος 5 (5-7)

4. Νοβότα 3

Για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα απέμενε σήμερα ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Ήταν με αντίπαλο τον Φινλανδό Άλεξ Νάουμι, ο οποίος επίσης είχε δύο ήττες την Τρίτη για το 14ο γκρουπ. Τριάντα χρόνια πλέον σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο θρύλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήθελε να τελειώσει θετικά την αγωνιστική του παρουσία στο Αλικάντε και το κατάφερε. Έπιασε καλή απόδοση και επιβλήθηκε με 4-0 κατακτώντας την 3η θέση στο γκρουπ (11-6, 11-4, 11-6, 11-8). Στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση ο Πορτογάλος Ντιόγκο Καρβάλιο λύγισε στο φινάλε με 4-3 τον Ούγγρο επικεφαλής Μπένκε Μαγιόρος (11-4, 10-12, 11-7, 4-11, 11-9, 3-11, 15-13).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ

1. Καρβάλιο 6

——————————–

2. Μαγιόρος 5

——————————–

3. Κρεάνγκα 4

4. Νάουμι 3

Σούπερ Τόλιου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Τα ονόματα του νέου σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο ταμπλό του διπλού ο Γιάννης Σγουρόπουλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.