ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τέταρτη η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό (video)

H Ευαγγελία Πλατανιώτη κατετάγη τέταρτη στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη.
Τέταρτη η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό (video)

H Ευαγγελία Πλατανιώτη κατετάγη τέταρτη στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη.

Η αθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 87,5937 βαθμούς έναντι 87,5562β. της Ισπανίδας, Ιρένε Χιμένο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο με 93,4816 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάχνο με 91,3517β. και τρίτη Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι με 90,1778β. Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, πήρε την έκτη θέση.

Η τετράδα του τελικού στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο:

1. Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (Ρωσία) 93,4816 βαθμοί

2. Γελιζαβέτα Γιάχνο (Ουκρανία) 91,3517

3. Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 90,1778

4. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 87,5937

Για την Ιταλίδα, ωστόσο, η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση γιατί δεν εκτέλεσε καθόλου τη μία από τις υποχρεωτικές ασκήσεις που έπρεπε και είναι καθορισμένες στο τεχνικό πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αλλά και η Μαρία Θηβαίου, η ομοσπονδιακή τεχνικός και η αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στη LEN για αυτό έπρεπε να λάβει ποινή μηδενισμού στη συγκεκριμένη άσκηση. Κάτι που θα σήμαινε πως θα είχε αρκετά χαμηλότερη βαθμολογία. Μάλιστα, ένας από τους κριτές, όπως επισημαίνουν, το έκανε, ωστόσο ο διαιτητής δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. Όμως, αν γινόταν αυτό, η Πλατανιώτη θα κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο.

Σε πρώτο βαθμό η ένσταση απορρίφθηκε, ενώ τώρα εξετάζεται σε δεύτερο. Όμως, σύμφωνα με τον Διαθεσόπουλο δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τα πράγματα.

Το απόγευμα ακολουθεί ο αγώνας της Εθνικής ομάδας στον τελικό του τεχνικού ομαδικού

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Πέμπτη η Ελλάδα στο κόμπο

Στον τελικό του σόλο η Πλατανιώτη

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέταρτη η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό (video)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.