ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στην κορυφή του κόσμου τα κορίτσια του χάντμπολ! (vid)

Κατέκτησαν το χρυσό στο παγκόσμιο του μπιτς χάντμπολ στο Καζάν!
Στην κορυφή του κόσμου τα κορίτσια του χάντμπολ! (vid)

Την κορυφαία στιγμή του σε επίπεδο εθνικών ομάδων έζησε το ελληνικό χάντμπολ την στην… άμμο! Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας είναι οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες, καθώς κέρδισαν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν την Νορβηγία, στην διαδικασία των «shoot out» (κάτι αντίστοιχο με τα πέναλτι στο ποδόσφαιρο)!

Το πρώτο δεκάλεπτο πήγε στην ελληνική ομάδα που κέρδισε με 18-14, ενώ στο δεύτερο η Νορβηγία ήταν ανώτερη και επικράτησε με 24-15.

Έτσι το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των σουτ άουτ, με την τερματοφύλακα της εθνικής, Μάγδα Κεπεσίδου να κάνει δύο αποκρούσεις και την Νορβηγία να υποπίπτει και σε ένα λάθος και την Μαστάκα να σκοράρει στο τέλος, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κερδίζει με 5-2 την διαδικασία και να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Το μπιτς χάντμπολ θα ενταχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και η εθνική ομάδα αποτελείται κυρίως από παίκτριες που αποτελούν τον κορμό της εθνικής στην σάλα και σίγουρα μπορούν να φέρουν μεγάλες διακρίσεις σε αυτό το νέο – για την χώρα μας – άθλημα.

Το στατιστικό της εθνικής: Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδή, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Κεπεσίδου Μ., Δημητρίου 13, Μαστάκα 5, Κεπεσίδου Ν.

https://www.facebook.com/DiomidisHC/videos/1080080145491774/

Φουλάρει… για παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Πανηγύρισαν με συρτάκι στην άμμο (vid)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στην κορυφή του κόσμου τα κορίτσια του χάντμπολ! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.