ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ολυμπιακός… άθλος στο χάντμπολ!

Πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του EHF Cup επί της Κόμλο (27-22) στην τελευταία φάση του αγώνα!
Ολυμπιακός… άθλος στο χάντμπολ!

Ένα ματς με πολλά νεύρα, απίστευτο σασπένς και τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, είχε… happy end! Ο Ολυμπιακός ήθελε να ανατρέψει το +5 του πρώτου ματς στην Ουγγαρία από την Κόμλο (34-29) για το EHF Cup και τελικά πέτυχε την ίδια διαφορά, παίρνοντας όμως αυτός την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο (27-22).

Το ματς είχε απίστευτη εξέλιξη και κρίθηκε στην τελευταία φάση, όπου η Κόμλο αστόχησε σε σουτ του Μάρκοβιτς, με τα εκτός έδρας γκολ ουσιαστικά να δίνουν την πρόκριση στον Ολυμπιακου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά και έφτασαν γρήγορα στο +5 (11-6) ξεσηκώνοντας τον κόσμο στου Ρέντη. Οι Ούγγροι ισοφάρισαν σε 11-11 και σε μια φάση ο Μάρκοβιτς άναψε φωτιά στο ματς καθώς γύρισε και είπε κάτι προς την κερκίδα.

Εκεί ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε ένταση στο ματς. Το ημίχρονο έφερε την ομάδα του Πειραιά μπροστά με δύο γκολ (14-12).

Στην επανάληψη το ματς ήταν για γερά νεύρα. Τόσο που η κατάσταση ξέφυγε καθώς οι Κάντριτς και Λέμος αρπάχτηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σύρραξη για μερικά δευτερόλεπτα και να λήγει άμεσα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν, με την απουσία του Λέμος να είναι τεράστια για τον Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά έφτασε στο πολυπόθητο +6 (22-16) χάρη στον Τζηρά. Στο 21-16, υπήρξαν νέα νεύρα μεταξύ Μπάλαζ και Σανίκη, με τον παίκτη της Κόμλο να δέχεται δίλεπτη για σκληρό μαρκάρισμα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε σηκωθεί στο πόδι, βλέποντας την ομάδα του να έχει σκορ πρόκρισης και δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, προσπαθώντας να βάλει μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη ομάδα και το κατάφερε. Ο Τζηράς με τρίτο σερί γκολ έκανε το 23-16 στο 45’ και τα τελευταία 15 λεπτά ήταν… «φωτιά».

Από το 38’ μέχρι το 50’ ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ, με τον Άρσιτς που πήρε την θέση του Τσιλιμπάρη κάτω από την εστία και έκανε εκπληκτικά πράγματα. Οι Ούγγροι είχαν πολλά νεύρα γιατί το ματς δεν τους πήγαινε και έμειναν για δύο λεπτά με δύο παίκτες λιγότερους, καθώς δέχτηκαν δύο δίλεπτες στο 48’. Και οι νταμπλούχοι το εκμεταλλεύτηκαν καθώς έφτασαν στο 24-16 με τον Κανδύλα.

Στο 50’ οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν τρία γκολ μέσα σε δύο λεπτά και το σκορ έγινε 24-19, φέρνοντας σε οριακή κατάσταση την υπόθεση πρόκριση. Στην επόμενη φάση ο Τσιλιμπάρης έσωσε την ομάδα του σε πέναλτι του Μάρκοβιτς και κράτησε το +5 στο 54’. Ο Τσίλης έφερε και πάλι το σκορ στο +6 (25-19), δίνοντας πολύτιμη ανάσα στην ομάδα, κερδίζοντας και δίλεπτη αποβολή από τον Μπάλαζ.

Στο 26-20 ο Μπάλαζ χτύπησε πάλι άσχημα τον Σανίκη (μάτωσε στο πρόσωπο), αλλά οι διαιτητές δεν τον απέβαλαν σε ένα ακόμη σκληρό μαρκάρισμα των Ούγγρων. Ο Τζηράς έκανε το 27-20 με πέναλτι. Στο 59’ οι Ούγγροι μείωσαν σε 27-22, με την πρόκριση να κρίνεται στο τελευταίο λεπτό, σπάζοντας καρδιές στου Ρέντη. Ο Τσίλης αστόχησε και η Κόμλο πήρε την τελευταία επίθεση του αγώνα όπου αν σκόραρε, θα έπαιρνε αυτή την πρόκριση. Όμως ο Μάρκοβιτς αστόχησε και ο Ολυμπιακός πήρε… χιτσκοκική πρόκριση στην επόμενη φάση, ξεσπώντας σε τρελούς πανηγυρισμούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Ρέινα 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 1, Αραπακόπουλος 2, Τσίλης 6.

ΚΟΜΛΟ: Μάρκοβιτς 6, Μπάλαζ 1, Σουνάικο 1, Γέρκοβιτς 7, Ζόκαν 1, Γκέρμπχαρτ 1, Γκρουνφέλντερ 2, Ομπράντοβιτς 3.

Challenge Cup:  Ήττα με διπλό σκορ για τον Διομήδη στη Ρωσία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός… άθλος στο χάντμπολ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.