ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Εθνική Χάντμπολ: Πρεμιέρα όνειρο οι γυναίκες

Η εθνική ομάδα υπέταξε την Ιταλία 23-19 στην πρεμιέρα του προκριματικού ομίλου του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Αμύνταιο
Εθνική Χάντμπολ: Πρεμιέρα όνειρο οι γυναίκες

Η εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών άρχισε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στον 3ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, νικώντας 23-19 την Ιταλία στο Αμύνταιο.

Η νίκη αυτή χαρακτηρίζεται μεγάλη και ιστορική, αφού είναι η πρώτη για την Εθνική Γυναικών σε όμιλο Παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετά από έξι χρόνια και έξι σερί ήττες.

Η Ελλάδα έλεγχε το ματς από την αρχή και προηγήθηκε 12-8 με σερί 3-0, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου που την βρήκε μπροστά στο σκορ με 12-9.

Στο δεύτερο έφτασε και πάλι στο +4 (15-11) στο 36’ και παρά την μείωση του σκορ σε 17-19 από την Ιταλία στο 50’, διατήρησε την ψυχραιμία της, προηγήθηκε και πάλι 21-17 στο 52’ και τελικά έφτασε στη μεγάλη νίκη με 23-19.

Η Λευκορωσία, που είναι το φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, νίκησε την Πορτογαλία με 31-23.

Αύριο στις 17:00 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Λευκορωσία, ενώ στις 19:30 θα παίξουν Ιταλία- Πορτογαλία.

Η βαθμολογία του ομίλου: Λευκορωσία 2, Ελλάδα 2, Ιταλία 0, Πορτογαλία 0.

ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 19-23 (9-12 ημχ.)
ΙΤΑΛΙΑ (Χρούπετς): Γκεόργκε 2, Ντάλα Κόστα 2, Ντελ Μπάλτζο 4, Έντερ 4,  Πρίνστερ, Ετάκι 2,  Ναπολετάνο 2, Λαουρέτι, Μπάμπο 1, Λάντρι 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος): Κεπεσίδου, Βασιλειάδου 1, Φράγκου, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου 1, Μούρνου, Μάστακα 1, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 2, Ζυγούρα 5, Ράτσικα, Βαφειάδου 4, Μανιά, Καρέλα, Τσάκαλου 9.
Διαιτητές: Πετς – Βαγκβόλγκι (Ουγγαρία): Δίλεπτα: 6-3. Πέναλτι: 2/3 – 5/5.

Εθνική χάντμπολ: Φιλική ισοπαλία με Ισραήλ

Εθνική χάντμπολ: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική Χάντμπολ: Πρεμιέρα όνειρο οι γυναίκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.