ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Εθνική χάντμπολ: Νίκησε την Πορτογαλία, ελπίζει για παγκόσμιο

Η εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών νίκησε την Πορτογαλία με 16-15 στο Αμύνταιο, ελπίζει για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Εθνική χάντμπολ: Νίκησε την Πορτογαλία, ελπίζει για παγκόσμιο

Η εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών πέτυχε τον στόχο της στον 3ο προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Αμύνταιο Φλώρινας, υπέταξε την Πορτογαλία 16-15 και ελπίζει σε πρόκριση μέσα από τα μπαράζ.

Με τις νίκες επί της Ιταλίας και της Πορτογαλίας η Εθνική πέτυχε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της στον προκριματικό όμιλο και πήρε τη δεύτερη θέση.

Πλέον πρέπει να περιμένει έως την άλλη Κυριακή, ώστε να διεξαχθούν οι υπόλοιποι τρεις προκριματικοί όμιλοι και να μάθει αν θα προκριθεί στα μπαράζ του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Με την Μάγδα Κεπεσίδου να τελειώνει τον αγώνα με 22 επεμβάσεις (14 στο πρώτο μέρος), την Κατερίνα Βαφειάδου να γιορτάζει εκτός κι εντός γηπέδου με την εμφάνισή της και όλες τις παίκτριες να δίνουν όλα τα αποθέματα των δυνάμεων τους, το ελληνικό χάντμπολ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη στο κλειστό του Αμυνταίου με 15-16.

Το πρώτο μέρος ήταν καθαρά υπόθεση των δύο τερματοφυλάκων, Κεπεσίδου και Γκόις. H Εθνική μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 1-2 στο 3:30, αλλά ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο χωρίς γκολ με την Γκόις να έχει δέκα επεμβάσεις έως το 23:30.

Παρ’ όλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ισόπαλο στο 25′ (4-4) χάρη στην εκπληκτική Κεπεσίδου που είχε 12 επεμβάσεις και δεν επέτρεψε στην πορτογαλική ομάδα να ξεφύγει.

Με γκολ της Βαφειάδου η Εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ στο 28:50 (4-5) και αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους με την Κεπεσίδου να αποκρούει πέναλτι σε νεκρό χρόνο, να κλείνει το τριαντάλεπτο με 14 επεμβάσεις και να αφήνει την Πορτογαλία για 15 λεπτά χωρίς γκολ.

Με το πάθος να ξεχειλίζει, την Κεπεσίδου (φωτό) να συνεχίζει στο ίδιο απίστευτο τέμπο, τους 500 φιλάθλους να ξεσηκώνονται και κυρίως με καλές επιλογές στην επίθεση, η Εθνική ξέφυγε με 5-9 στο 38:00.

Η Πορτογαλία αντέδρασε και μείωσε σε 9-10 στο 47’, ωστόσο η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε και η Πορτογαλία ισοφάρισε σε 10-10.

Στο 52:00 η Στουγιαννίδου έκανε το 10-11 βάζοντας τέλος σε ένα νεκρό επιθετικό διάστημα 11 λεπτών.

Με την Βαφειάδου να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα γκολ και τις Πορτογάλες να απαντούν οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με το σκορ 13-13.

Με ένα καταπληκτικό σουτ η Βαφειάδου έκανε το 13-14 στο 55:30 και η ίδια, πραγματικά ασυγκράτητη έκανε το 13-15 στο 57:00.

Η Πορτογαλία μείωσε στο 57:30 σε 14-15, αλλά τη λύση έδωσε η Φράγκου στο 58:10 κάνοντας το 14-16.

Ένα δίλεπτο στην Έλσα Μάστακα στο 58:30 έφερε αριθμητικό πλεονέκτημα στις Πορτογάλες που μείωσαν άμεσα σε 15-16.

Ακόμη ένα δίλεπτο στη Βαφειάδου, που σούταρε μετά από υπόδειξη φάουλ άφησε την Εθνική με τέσσερις παίκτριες γηπέδου, όμως αυτό το ματς δεν έμελλε να χαθεί.

Στην τελευταία επίθεση της Πορτογαλίας η ελληνική άμυνα πήρε επιθετικό φάουλ και τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν με την μπάλα σε ελληνικά χέρια.

Πορτογαλία – Ελλάδα 15-16 (ημίχρονο 4-5)
Πορτογαλία (Περέιρα): Φερέιρα Λόπες 2, Ροντρίγκεζ 1, Ντα Σίλβα 3, Φερέιρα, Βιέρα 4, Αρμάντο, Φερνάντες 1, Εμίδιο 4.

Ελλάς (Δανήλος): Κεπεσίδου 1, Βασιλειάδου, Φράγκου 1, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου 3, Μούρνου, Μάστακα 2, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 1, Ζυγούρα, Ράτσικα, Βαφειάδου 8, Μανιά, Καρέλα, Καραχαρίση.
Διαιτητές: Μερτζ – Σίλια (Γερμανία). Δίλεπτα: 2-4. Πέναλτι: 2/4 – 2/5

Φωτό: e-handball.gr

 

Handball Premier: Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην κορυφή

Μπρέγκεντς – ΑΕΚ: Μάγκικη πρόκριση στο Challenge Cup

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική χάντμπολ: Νίκησε την Πορτογαλία, ελπίζει για παγκόσμιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.