ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση (32-25)!

Ο «δικέφαλος» κέρδισε την Μπέρχεν στο πρώτο ματς των προημιτελικών στο Τσάλεντζ Καπ
Στο χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση (32-25)!

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ στους άνδρες, έκανε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της Μπέρχεν με 32-25. Πλέον θα πάει το επόμενο Σάββατο στο Λουξεμβούργο με σκοπό να υπερασπιστεί το +7 και να περάσει στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο «δικέφαλος» έπαιξε χωρίς τον Μυλωνά που είναι τραυματίας, αλλά ο Χόγκας αγωνίστηκε κανονικά και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην αναμέτρηση.

Η ομάδα της ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και ξέφυγε νωρίς στο 12’ με 8-2, χάρη στην καλή αμυντική της λειτουργία, αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Ζαμπούνη. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο έκανε δύο μικρά σερί του 3-0, αλλά κάθε φορά που πλησίαζε, η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Ζαμπούνη (είχε στο πρώτο ημίχρονο 7 γκολ), πήγαινε ξανά τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα, με το ημίχρονο να κλείνει στο 17-13.

Η κατάσταση έμεινε ίδια στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έβρισκε εύκολα γκολ στην επίθεση και η Μπέρχεμ με κάποια μικρά σερί προσπαθούσε να κρατηθεί στο ματς. Η διαφορά ωστόσο δε μειώθηκε ποτέ κάτω από τα τρία γκολ, με τους Βραζάλιτσα, Πέρρο και Δόμπρη να βοηθούν στα μέγιστα στο τελευταίο 20λεπτο, ώστε να ανέβει η διαφορά σε μεγαλύτερα επίπεδα.

ΑΕΚ: Ζαμπούνης 7, Χόγκας 6, Βραζάλιτσα 5, Λόκεν 4, Αργυρού 4, Δόμπρης 3, Πέρρος 3,

ΜΠΕΡΧΕΜ: Στούπαρ 8, Μπίελ 5, Πιέτρασικ 4, Γκεμάρε 4, Μπρίτνερ 2, Βέγιε 1, Γκέρμπερ 1

Διαιτητές: Αλίγεφ – Αγκακισίεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση (32-25)!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.