FORMULA 1

Όλα όσα έγιναν στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών

Το πάλεψε αλλά… δεν του ‘κατσε
Όλα όσα έγιναν στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών

Το πάλεψε αλλά… δεν του ‘κατσε! Ο Λιούις Χάμιλτον μόλις για μία στροφή ήταν πρωταθλητής, αλλά ο εντυπωσιακός Φερστάπεν κατάφερε να εκτοπίσει τον Βρετανό από το πρωτάθλημα που ναι μεν του ανήκει δικαιωματικά, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει ως το Μεξικό για να κατακτήσει.

Ο Φέτελ για μία ακόμα φορά ξεκίνησε άσχημα, πέφτοντας στη 18η θέση έπειτα από σύγκρουση με τον Ρικάρντο, που για μία ακόμα φορά επίσης δεν κατάφερε να τερματίσει. Η στρατηγική της Ferrari κρίνεται τουλάχιστον ελλιπής σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, καθώς η εγκατάλειψη του Ρικάρντο ήταν ιδανική ευκαιρία ώστε να μπουν στα πιτ τα κόκκινα μονοθέσια, όμως αυτό ποτέ δεν συνέβη.

Πάντως, ο Μαξ Φερστάπεν άξιζε και με το παραπάνω τον τίτλο του «Οδηγού της Μέρας» χάρη στην απίστευτη μονομαχία του με τον -σχεδόν πρωταθλητή- Χάμιλτον λίγο πριν το τέλος αν και, για να είμαστε ακριβείς, ακόμα και αν ο Χάμιλτον περνούσε τον Ολλανδό, το γεγονός πως και ο Φέτελ προσπέρασε τον Μπότας σήμαινε πως ο Χάμιλτον δεν θα κέρδιζε το πρωτάθλημα από το Τέξας.

Στους εγκαταλείψαντες και οι Λεκλέρ, Γκροζάν και Αλόνσο (μετά από επαφή με τον Στρολ), ενώ στους τοπ της ημέρας ο απόλυτος τοπ, Κίμι Ραϊκόνεν, που είδε την πρώτη του κορυφή έπειτα από 113 αγώνες!

Καθώς φαίνεται, ο τίτλος πρόκειται να κριθεί στο Μεξικό την ερχόμενη εβδομάδα (ίσως όπως και πέρυσι), ενώ υπολείπονται τρεις αγώνες για τη λήξη της φετινής σεζόν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όλα όσα έγιναν στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.