FORMULA 1

Νικητής ο Φέτελ στην Αυστραλία

Ο Γερμανός της Ferrari έκανε την έκπληξη και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της στρατηγικής της Mercedes για να αφήσει δεύτερο τον Λιούις Χάμιλτον, με τρίτο τον Ράικονεν
Νικητής ο Φέτελ στην Αυστραλία

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής του εναρκτήριου Γκραν Πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2018, στην Αυστραλία. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari εκμεταλλεύτηκε το λάθος της στρατηγικής που έκανε η Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον και πήρε μία ανέλπιστη νίκη. Μετά τον Βρετανό στη δεύτερη θέση, ο Κίμι Ράικονεν ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου με τη Ferrari.

Ο Λιούις Χάμιλτον εκκινούσε από την pole position και κατάφερε να παραμείνει εκεί, όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Πίσω του παρέμειναν και οι Ράικονεν με τον Φέτελ. Κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν με τη Haas, που προσπέρασε τη Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο και ανέβηκε 5ος.

Από τον 20ο γύρο και μετά ξεκίνησαν τα πρώτα pit stops. Πρώτος μπήκε ο Ράικονεν, ακολούθησε ο Χάμιλτον και ο Φέτελ επέλεξε να μείνει εκτός για μερικούς γύρους ακόμη. Εκεί ήταν που κρίθηκε και ο αγώνας. Μέσα σε δύο γύρους εγκατέλειψαν με μηχανικά προβλήματα και τα δύο μονοθέσια της Haas.

Μάλιστα ο Γκροσζάν έμεινε μέσα στην πίστα προκαλώντας, την είσοδο του αρχικά του Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας και στη συνέχεια του κανονικού Οχήματος Ασφαλείας. Αυτό περιόρισε το ρυθμό των μονοθεσίων κι έδωσε τη δυνατότητα στον Φέτελ να μπει να κάνει το pit stop και από  τρίτος, που ήταν αρχικά να βρεθεί πρώτος με τον Χάμιλτον πίσω του και τον Ράικονεν στην 3η θέση.

«Τι έγινε παιδιά; Τι έγινε; Έπρεπε να είχα πάει πιο γρήγορα; Ήταν δικό μου λάθος;» ρώτησε ο Χάμιλτον στη ραδιοεπικοινωνία. «Αρνητικό», απάντησε η Mercedes, η οποία μάλιστα ανέλαβε το βάρος της ευθύνης για το λάθος στην στρατηγική.

Ο Χάμιλτον πίεσε πολύ αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τον Φέτελ. Ο Ράικονεν έμεινε στην 3η θέση, με τον Ρικιάρντο να τον πιέζει, αλλά να μένει τελικά 4ος. Στην 5η θέση ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren, που έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας κράτησε πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull και ακολούθησαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault, Βάλτερι Μπότας με την έτερη Mercedes, Στόφελ Βαντούρν με τη McLaren και στη 10η θέση ο Σάινθ με τη Renault.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι στο Μπαχρέιν το τριήμερο 6-8 Απριλίου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικητής ο Φέτελ στην Αυστραλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.