MOTOGP

Νοκ-άουτ ο Λορένθο στο Σαν Μαρίνο

Σε μία «καυτή», κυριολεκτικά και μεταφορικά, πίστα, αυτή του Misano, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο σκαρφάλωσε στην κορυφή και, το κυριότερο, την κράτησε μέχρι τέλους! Ο Ιταλός πραγματοποίησε έναν υποδειγματικό αγώνα, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος και παρά τη φθορά των πίσω ελαστικών του (χρησιμοποίησε τη μεσαία γόμα της Michelin), υποβοηθούμενος στο να χτίσει το προβάδισμά...
Νοκ-άουτ ο Λορένθο στο Σαν Μαρίνο

Σε μία «καυτή», κυριολεκτικά και μεταφορικά, πίστα, αυτή του Misano, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο σκαρφάλωσε στην κορυφή και, το κυριότερο, την κράτησε μέχρι τέλους!

Ο Ιταλός πραγματοποίησε έναν υποδειγματικό αγώνα, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος και παρά τη φθορά των πίσω ελαστικών του (χρησιμοποίησε τη μεσαία γόμα της Michelin), υποβοηθούμενος στο να χτίσει το προβάδισμά του και από αυτά που συνέβαιναν πιο πίσω.

Αντίθετα, για τον Χόρχε Λορένθο, το Γκραν Πρι της Κυριακής έκρυβε μια γιγαντιαία απογοήτευση καθώς, έπειτα από μία καταιγιστικής δράσης παράσταση και μονομαχία με τον Μάρκεθ, μία πτώση σε υψηλή ταχύτητα μόλις δύο γύρους πριν τον τερματισμό του στέρησε τη δεύτερη θέση.

Δεύτερος λοιπόν ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα βρήκε το δάσκαλό του από τη Ducati του Λορένθο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα όμως να αντιδράσει αποφασιστικά εναντίον του συμπατριώτη του και έδειξε και ο ίδιος να εκπλήσσεται κατά την πτώση του τελευταίου, έστω κι αν δεν του δημιουργεί την παραμικρή ανησυχία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, η πτώση του Λορένθο είχε μία σαφώς θετική συνέπεια για τον Κράτσλοου, που ανέβηκε στην τρίτη θέση και κατέκτησε ένα πολυπόθητο βάθρο, το πρώτο του από το Γκραν Πρι της Αργεντινής. Για τον Ρόσι, όσο κι αν προσπάθησε εν τέλει δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την έβδομη θέση, από την οποία μάλιστα ξεκίνησε.

Κάνοντας ένα rundown από την τρίτη θέση, βρίσκουμε τον Ρινς στην τέταρτη, καθώς επίσης και τους Βινιάλες και Πεδρόσα, ο οποίος ξεκίνησε αδύναμα αλλά σταδιακά βρήκε το ρυθμό του τερματίζοντας έκτος.

Εξίσου απογοητευτική με την πτώση του Λορένθο ήταν κι αυτή του Μίλερ, στις αρχές του αγώνα, καθώς ο Αυστραλός βρισκόταν στην τέταρτη θέση και τερμάτισε, τελικά, 18ος.

Στους «χαμένους» του αγώνα οι Σίμεον και Μπράντλ που υπέστησαν επίσης πτώσεις χωρίς να μπορούν να επανέλθουν, ενώ και ο Πολ Εσπαργαρό αποσύρθηκε με μηχανική βλάβη περίπου στα μέρα του αγώνα.

Σε άλλα νέα, οι κριτές τιμώρησαν με ποινή 1.1 δευτερολέπτων τον Πετρούτσι, γιατί έκοψε δρόμο προκειμένου να προσπεράσει τους Μορμπιντέλι και Νακαγκάμι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοκ-άουτ ο Λορένθο στο Σαν Μαρίνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.