MOTOGP

Επικράτηση Μάρκεθ στην Αραγονία

Χρειάστηκε μόνο μία προσπέραση, τέσσερις γύρους πριν πέσει η καρώ σημαία του τερματισμού, προκειμένου ο Μαρκ Μάρκεθ να αναρριχηθεί στην κορυφή του Γκραν Πρι της Αραγονίας, κόντρα στον κύριο αντίπαλό του Αντρέα Ντοβιτσιόζο.
Επικράτηση Μάρκεθ στην Αραγονία

Χρειάστηκε μόνο μία προσπέραση, τέσσερις γύρους πριν πέσει η καρώ σημαία του τερματισμού, προκειμένου ο Μαρκ Μάρκεθ να αναρριχηθεί στην κορυφή του Γκραν Πρι της Αραγονίας, κόντρα στον κύριο αντίπαλό του Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Η προσπάθεια του αναβάτη της Ducati ήταν αξιοθαύμαστη, παραμένοντας στην κορυφή από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι και την επίθεση του Μάρκεθ, ο οποίος δεν ενοχλήθηκε αυτή τη φορά από τον Χόρχε Λορένθο.

Αιτία, το γεγονός πως ο Ισπανός της Ducati δεν υπολόγισε σωστά το γκάζι του μόλις στην πρώτη στροφή του αγώνα, χάνοντας την ψυχραιμία του καθώς ένιωθε τον Μάρκεθ να τον προσπερνά και τελικά πέφτοντας και υφιστάμενος έναν ελαφρύ τραυματισμό. Οι κάμερες τον έδειξαν να κουτσαίνει καθώς απομακρυνόταν από το σημείο, ενώ για αρκετή ώρα βρισκόταν στο ιατρείο της πίστας, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές.

Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Αντρέα Ιαννόνε, που έφερε ένα πολύτιμο αποτέλεσμα για την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, ενώ η ιαπωνική ομάδα πέτυχε ένα ακόμα πολύ καλό αποτέλεσμα, με τον Άλεξ Ρινς στην τέταρτη θέση.

Αρκετά καλή εμφάνιση και για τον Πεδρόσα, που πέτυχε να κρατήσει την πέμπτη θέση μέχρι τέλους, ακολουθούμενος και από τον Αλέις Εσπαργαρό, που παρά το ξεκίνημά του στην 13η θέση, κατάφερε να καπαρώσει πολύ νωρίς την έκτη θέση και να παραμείνει εκεί μέχρι τον τερματισμό.

Στην ομάδα της Yamaha, ο Ρόσι έκανε έναν καλό, χωρίς συγκινήσεις αγώνα, ενώ ο ομόσταυλός του Βινιάλες μπόρεσε να τερματίσει οριακά εντός δεκάδας, έχοντας βρεθεί προηγουμένως στη 19η θέση.

Ατυχία για τον Καλ Κράτσλοου, που, όπως και ο Λορένθο, υπέστη μία πτώση που τον έθεσε εκτός αγώνα, ενώ στο… “κλαμπ” προστέθηκε και ο Μπαουτίστα, αμφότεροι ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

H νέα νίκη του Μάρκεθ τον έφερε πλέον στους 246 βαθμούς πρωταθλήματος, 72 μπροστά από τον δεύτερο Ντόβι και 87 μπροστά από το πρώην Νο2, τον Ρόσι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επικράτηση Μάρκεθ στην Αραγονία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.