MOTOGP

“Προέλαση” Μάρκεθ και Χόντα στη Γαλλία, εκτός Ντόβι και Ζαρκό

"Προέλαση" Μάρκεθ και Χόντα στη Γαλλία, εκτός Ντόβι και Ζαρκό
“Προέλαση” Μάρκεθ και Χόντα στη Γαλλία, εκτός Ντόβι και Ζαρκό

“Business as usual” για τον Μαρκ Μάρκεθ στο Γαλλικό Γκραν Πρι της Κυριακής, που διεξάγεται στο θρυλικό Λε Μαν, στο οποίο τόσο ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, όσο και το φαβορί για το Γκραν Πρι της χώρας του, Γιοχάν Ζαρκό βρέθηκαν εκτός πίστας (και αγώνα).

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Χόρχε Λορένζο, που εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση από εκκίνηση στην έκτη και αρκετά καλό “σώσιμο” από Ντοβιτσιόζο που βρέθηκε τρίτος πίσω απ’τον Ζαρκό. Σύντομα και προσπερνώντας τον Γάλλο, ο Ντόβι ήρθε στη δεύτερη θέση, ενώ σειρά στο πέμπτο τουρ είχε ο Λορένζο, με τον Ντόβι να ηγείται του αγώνα – αλλά μόνο για λίγο.

Κι αυτό διότι ο αψυχολόγητος λάθος υπολογισμός του Ιταλού είδε την Ντουκάτι του να χάνει πρόσφυση τον μπροστινό τροχό και να καταλήγει εν τέλει εκτός πίστας. Μιλώντας μετά τον αγώνα στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ντόβι ανέφερε πως “είναι απαράδεκτο για μένα γιατί αν θέλουμε να παλέψουμε το πρωτάθλημα εναντίον του Μαρκ (Μάρκεθ), δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Μετά τον Ντόβι σειρά είχε ο Ζαρκό να δοκιμάσει τις συνέπειες της βαρυτικής δύναμης, αφήνοντας το χώρο στον Μάρκεθ να διεκδικήσει την πρωτιά από τον – ακόμα πρώτο – Λορένζο, ο οποίος εν συνεχεία υποχώρησε περαιτέρω για να τερματίσει τελικά στην έκτη θέση.

Ευχάριστη έκπληξη η απόδοση του Πετρούτσι, που παραλίγο να απειλήσει και τον Μάρκεθ για την πρωτιά, εξίσου ευχάριστη (και ίσως ακόμα πιο ευχάριστη) η παρουσία στην πρώτη τριάδα του Βαλεντίνο Ρόσι, που κατέκτησε το πρώτο του βάθρο από το Γκραν Πρι του Κατάρ, στην πρεμιέρα της σεζόν.

Πολύ καλό comeback και για τον Βινιάλες, που από την 13η θέση στην οποία κατέληξε κατάφερε να αναρριχηθεί στην έβδομη, πίσω από το Λορένζο, ενώ το μέχρι πρότινος φαβορί Κράτσλοου τερμάτισε στην όγδοη (αν και θα πρέπει να θεωρηθεί κατόρθωμα, με δεδομένο πως παραλίγο να μην καταφέρει καν να συμμετάσχει στον αγώνα καθώς πέρασε το βράδυ του στο νοσοκομείο έπειτα από πτώση στα δοκιμαστικά).

Η νέα νίκη που χάρισε ο Μαρκ Μάρκεθ στη Χόντα στο γαλλικό Γκραν Πρι ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του Ισπανού και φυσικά και την υπεροχή των Ιαπώνων στο MotoGP, ειδικά αν κρίνουμε και από τον αρκετά καλό τερματισμό του Πεδρόσα – μετά τη λήξη του αγώνα ο ίδιος ο Μαρκ παραδέχθηκε πως η νίκη του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς “πρόκειται για μία πίστα που συνήθως δυσκολευόμαστε”.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «“Προέλαση” Μάρκεθ και Χόντα στη Γαλλία, εκτός Ντόβι και Ζαρκό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.