MOTOGP

Ιταλικό GP: Ήρθε η ώρα του Λορένζο να λάμψει

Θα ήταν σχεδόν ιεροσυλία μέσα στην πίστα του Μουτζέλο, αν δεν είχε αναδειχθεί στην κορυφή της κατάταξης ένας Ιταλός. Και αυτή την εβδομάδα το MotoGP δεν απογοήτευσε, με την καρώ σημαία να βρίσκει τον Χόρχε Λορένζο και τη Ντουκάτι στην πρώτη θέση του βάθρου σε έναν αγώνα κατά τον οποίο θα ήταν πολύ πιο σημαντική...
Ιταλικό GP: Ήρθε η ώρα του Λορένζο να λάμψει

Θα ήταν σχεδόν ιεροσυλία μέσα στην πίστα του Μουτζέλο, αν δεν είχε αναδειχθεί στην κορυφή της κατάταξης ένας Ιταλός.

Και αυτή την εβδομάδα το MotoGP δεν απογοήτευσε, με την καρώ σημαία να βρίσκει τον Χόρχε Λορένζο και τη Ντουκάτι στην πρώτη θέση του βάθρου σε έναν αγώνα κατά τον οποίο θα ήταν πολύ πιο σημαντική είδηση η pole position του Ρόσι αν δεν υπήρχε ο… Μάρκεθ.

Ο Μάρκεθ που, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια να αναρριχηθεί στην κατάταξη από την εκκίνηση στην έκτη, δεν απέφυγε την παγίδα στο πέμπτο τουρ και στην δεξιά στροφή της Σκαρπερία, όπου και έπεσε. Η πτώση του δεν ήταν ικανή να τον σταματήσει, ωστόσο, αλλά η κατάληξη του αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένη για τον Ισπανό από εκείνο το σημείο και μετά, τερματίζοντας 16ος από τους 18.

Στο δρόμο του Μάρκεθ και ο Πεδρόσα, που ενεπλάκη σε σύγκορυση με τον Νακαγκάμι, με τον ίδιο να μην μπορεί να επανέλθει στον αγώνα και τον Ιάπωνα της Χόντα να τερματίζει ακριβώς στο τέλος της οπισθοφυλακής.

Εγκατάλειψη και για τους Ρέντινγκ, Έιμπραχαμ, Λούτι, Μίλερ και Άλειξ Εσπαργαρό που αποσύρθηκε με μηχανικό πρόβλημα στα πιτ.

Η Ντουκάτι όμως δεν περιορίστηκε στην πρωτιά, καθώς ο Ντοβιτσιόζο έκανε το 1-2 για τους Ιταλούς, ενώ ο pole-sitter Ρόσι τερμάτισε τελικά εντός βάθρου αλλά στην τρίτη θέση, ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα για το “Γιατρό” στο Γκραν Πρι της πατρίδας του. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ιανόνε και Ρινς, χαμηλή επίδοση για Βινιάλες (8η θέση) και Ζαρκό (10η θέση).

Σειρά τώρα παίρνει το Γκραν Πρι της Καταλονίας, με την πίστα της Βαρκελώνης να μην αποτελεί ατού για τον Μάρκεθ ο οποίος, αν και δέχθηκε μία σοβαρή ήττα και βαθμολογικά, εντούτοις δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την πρωτιά στο πρωτάθλημα – ακόμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιταλικό GP: Ήρθε η ώρα του Λορένζο να λάμψει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.