MOTOGP

Επικράτηση Μάρκεθ στο Ολλανδικό Γκραν Πρι

Ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες και αγωνιώδεις… αγώνες του φετινού πρωταθλήματος έλαβε χώρα στο Άσσεν, καθώς το Ολλανδικό Γκραν Πρι κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το ξεκινήμα του Μάρκεθ (Honda) από την pole ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο ακόμα περισσότερο ήταν αυτό το Λορένθο (Ducati) που πραγματοποίησε μία… εκτόξευση από την δέκατη θέση στη δεύτερη και σύντομα...
Επικράτηση Μάρκεθ στο Ολλανδικό Γκραν Πρι

Ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες και αγωνιώδεις… αγώνες του φετινού πρωταθλήματος έλαβε χώρα στο Άσσεν, καθώς το Ολλανδικό Γκραν Πρι κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Το ξεκινήμα του Μάρκεθ (Honda) από την pole ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο ακόμα περισσότερο ήταν αυτό το Λορένθο (Ducati) που πραγματοποίησε μία… εκτόξευση από την δέκατη θέση στη δεύτερη και σύντομα επιδόθηκε σε μία κόντρα με τον μελλοντικό του ομόσταυλο για την πρώτη θέση, βγαίνοντας μάλιστα από πάνω!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, καθώς η κορυφή βρέθηκε στα χέρια των Λορένθο, Μάρκεθ, Ντοβιτσιόζο (Ducati), Ρόσι (Yamaha), Βινιάλες (Yamaha), προτού καταλήξει στα χέρια του Μάρκεθ, με το αποτέλεσμα να «κρίνεται» (αν θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό με δεδομένο πως η διαφορά δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη) μόλις 4 γύρους πριν το τέλος.

Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε πως οι δύο μεγάλοι «ηττημένοι» της μέρας ήταν οι Λορένθο και Ρόσι. Αμφότεροι βρέθηκαν μια ανάσα από την κορυφή (ο Λορένθο την κατείχε για σχετικά μεγάλο κομμάτι του αγώνα) και την έχασαν, με τον Λορένθο να τερματίζει στην έβδομη θέση και τον Ρόσι να σπρώχνεται από τον Ντοβιτσιόζο εκτός πίστας, διατηρώντας όμως τη συγκρότησή του και καταφέρνοντας να ανακτήσει τουλάχιστον την πέμπτη θέση.

Νωρίτερα, καθώς έκαναν το 1-2, οι Λορένθο και Ρόσι είχαν τη δική τους… επαφή, με τον Ρόσι να εμβολίζει τον Ισπανό λόγω κακού υπολογισμού της μεταξύ τους απόσταση, χωρίς όμως να έχει κάποια περαιτέρω παρενέργεια καθώς και οι δύο παρέμειναν επάνω στις μηχανές τους.

Η απόδοση του 39χρονου πλέον «Γιατρού» ήταν εξαιρετική, έστω κι αν δεν κατάφερε να πιει το νερό της πηγής, όπως και του Λορένθο, που εκμεταλλεύτηκε σε αρκετά σημεία την ανώτερη ιπποδύναμη της Ducati.

Όμως η νίκη πέρασε δικαιωματικά θα λέγαμε στον Μάρκεθ, που πραγματοποίησε αρκετούς έξυπνους ελιγμούς, ενώ υπέρ του αναμενόμενου καλύτερη ήταν και η εμφάνιση των Βινιάλες και Ρινς, που τερμάτισαν τελικά στην τρίτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με τον Ρινς να προσπερνά τον Βινιάλες στον τελευταίο τομέα του τελευταίου τουρ!

Στην τέταρτη θέση ο Ντοβιτσιόζο, ακολουθούμενος από τον Ρόσι και τον Κράτσλοου, που επίσης ήταν ιδιαίτερα καλός.

Μοναδική πτώση και εγκατάλειψη, και μάλιστα εννέα γύρους πριν την καρώ σημαία, αυτή του Πετρούτσι, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ζαρκό (8ος), Μπαουτίστα (9ος) και Ιαννόνε (10ος).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επικράτηση Μάρκεθ στο Ολλανδικό Γκραν Πρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.