ΠΟΛΟ

Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι έφηβοι!

Κέρδισαν στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος πόλο τους Ισπανούς με 9-8
Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι έφηβοι!

Το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου! Οι απίθανοι έφηβοι του Δημήτρη Κραβαρίτη, ήταν η καλύτερη ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας και κατέκτησαν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, επικρατώντας με 9-8 στον τελικό της Ισπανίας!

Η ελληνική ομάδα πήρε το πρώτο της μετάλλιο στον συγκεκριμένο θεσμό και είναι χρώματος χρυσού, όπως χρυσό είχαν κατακτήσει και οι νεάνιδες το 2012 στο παγκόσμιο του Περθ!
Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο που συνεχίζει να βγάζει μεγάλα ταλέντα και να φέρνει τίτλους!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς καθώς πήρε το προβάδισμα με 3-1 χάρη σε γκολ των Καλογερόπουλου και Γραμματικού, που ήρθαν σε επιθέσεις στην κόντρα ή στον παίκτη παραπάνω. Οι Ισπανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ελληνική ομάδα πήρε και πάλι κεφάλι με δύο γκολ (5-3) με επίθεση από τον Δήμου στον παίκτη παραπάνω και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με τρία γκολ (7-4) χάρη σε γκολ του Χαλυβόπουλου.

Στο 8-6, ο Δήμου έχασε την ευκαιρία να δώσει ξανά προβάδισμα τριών τερμάτων αφού έστειλε στο δοκάρι το πέναλτι που εκτέλεσε, με τον Μπερνάτ Σαναχούγια να κάνει ότι μπορεί για τους Ισπανούς, προκειμένου να τους κρατήσει στο ματς.

Η Ελλάδα μπήκε προηγούμενη με δύο τέρματα στην τελευταία περίοδο για να πάρει τον τίτλο. Στα 04:53 ο Σαναχούγια σημείωσε το έκτο του τέρμα μειώνοντας σε 9-8 και έβαλε πάλι την Ισπανία στο κόλπο.

Στο 1:30 οι Ισπανοί αστόχησαν στον παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια η ελληνική ομάδα κέρδισε μία αποβολή και κρατώντας την μπάλα τελείωσε το παιχνίδι, για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου!

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σαναχούγια 6, Αλέγκρε 1, Μπερτράν 1

ΕΛΛΑΔΑ: Καλογερόπουλος 3, Γραμματικός 1, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Χαλυβόπουλος 1, Κοβρουβάνης 1, Μπραΐμης 1.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι έφηβοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.