ΠΟΛΟ

Σούπερ Καπ στο πόλο 20 χρόνια μετά

Επειτα από 20 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα της ελληνικής υδατοσφαίρισης το Σούπερ Καπ επιστρέφει και με τη διεξαγωγή του θα αρχίσει η αγωνιστική σεζόν στο άθλημα.
Σούπερ Καπ στο πόλο 20 χρόνια μετά

Επειτα από 20 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα της ελληνικής υδατοσφαίρισης το Σούπερ Καπ επιστρέφει και με τη διεξαγωγή του θα αρχίσει η αγωνιστική σεζόν στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά τη σημερινή κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1 ανδρών και γυναικών, τόνισε ότι ο αγώνας για το Σούπερ Καπ μεταξύ του νταμπλούχου Ολυμπιακού και της φιναλίστ του Κυπέλλου Γλυφάδας θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (13/10). Το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στην έδρα της Γλυφάδας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ επιβεβαίωσε ότι οι Εθνικές ομάδες θα επιστρέψουν τη νέα σεζόν στο World League της FINA και παράλληλα θα συμμετέχουν στο Europa Cup της LEN. Ενημέρωσε επίσης ότι η ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων ανδρών (U-20) του 2019, με πιθανές ημερομηνίες 17 έως 25 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι ήδη η Ελλάδα έχει αναλάβει για το επόμενο καλοκαίρι τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων (U-17).

Πριν την έναρξη της κλήρωσης, έγιναν και οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περιόδου 2017-18, όπως αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία των δημοσιογράφων. Όλα τα βραβεία, σε άνδρες και γυναίκες, κατέληξαν στον Ολυμπιακό, καθώς MVP της Α1 ανδρών αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Γούνας και της Α1 γυναικών η Αλεξάνδρα Ασημάκη, καλύτεροι τερματοφύλακες ο Γιόσιπ Πάβιτς και η Χρυσή Διαμαντοπούλου και κορυφαίοι προπονητές ο Θοδωρής Βλάχος και ο Χάρης Παυλίδης. Τιμήθηκαν επίσης οι πρώτοι σκόρερ των περσινών πρωταθλημάτων, ο Μαυροβούνιος Νίκολα Μοσκόφ του Απόλλωνα Σμύρνης και η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Κανείς δεν είναι μόνιμος στης εθνικές ομάδες!»

Νωρίς το ντέρμπι στο πόλο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σούπερ Καπ στο πόλο 20 χρόνια μετά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.