ΠΟΛΟ

Ασημάκη: «Δεν κάνουμε αθλητισμό για να γίνουμε πλούσιοι ή διάσημοι»

Τι είπε η αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών στο 5ο Διεθνές Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, στην Αρχαία Ολυμπία
Ασημάκη: «Δεν κάνουμε αθλητισμό για να γίνουμε πλούσιοι ή διάσημοι»

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (14/10) οι εργασίες του 5ου Διεθνές Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ.

Το «παρών» στην τελευταία ημέρα έδωσε η αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η παίκτρια του Ολυμπιακού,  στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στο πρόβλημα εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζει η υδατοσφαίριση.

Αναλυτικά όσα είπε η Ασημάκη

«Οι εποχές που ήμουν αθλήτρια ήταν δύσκολες εποχές για τον ελληνικό αθλητισμό. Το 2004 οι καιροί ήταν καλύτεροι, καλύτερα ήταν κι αυτά που έδιναν στους αθλητές. Ίσως σε βαθμό υπερβολής.

Τώρα το να είσαι αθλητής, να κυνηγάς το όνειρό σου και να προσπαθείς μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες να κάνεις την πατρίδα σου υπερήφανη και να την ανεβάσεις στο βάθρο είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Έχουν γίνει βήματα για βελτίωση, αλλά κι εγώ βιώνω με την εθνική στις προετοιμασίες που κάνουμε κάθε καλοκαίρι το πρόβλημα των εγκαταστάσεων.

Επειδή έχουμε κάνει πολλές προετοιμασίες στο εξωτερικό, αν συγκρίνουμε τις εγκαταστάσεις με την Ελλάδα, υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Θεωρώ αδιανόητο η εθνική ομάδα να μην έχει δικό της προπονητήριο. Δεν ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να γίνουμε πλούσιοι ή διάσημοι.

Το κάνουμε πραγματικά γιατί το αγαπάμε και παρά τις δυσκολίες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί για εμάς είναι η υπέρτατη τιμή να εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο εξωτερικό, υπέρτατη τιμή να δούμε την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό.

Για εμάς είναι ένα όνειρο να ακούμε τον Εθνικός μας Ύμνο και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες.

Εμείς θα συνεχίσουμε σίγουρα. Πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα στο θέμα των εγκαταστάσεων. Πολλές πισίνες δεν έχουν άδειες, πολλά κολυμβητήρια είναι κλειστά».

Αρχη με Βερόνα ο Ολυμπιακός στο Champions League

 

Στην Αθήνα η «χρυσή» ομάδα πόλο των εφήβων (pics)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασημάκη: «Δεν κάνουμε αθλητισμό για να γίνουμε πλούσιοι ή διάσημοι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.