ΠΟΛΟ

Ξέσπασε και πέρασε τελικό!

Τα κορίτσια πόλο του Ολυμπιακού επικράτησαν της Πάντοβα με σκορ 10-4 στο Λεν Τρόφι
Ξέσπασε και πέρασε τελικό!

Ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο, ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο επί της Πάντοβα (10-4) και να τις στείλει στον τελικό του Λεν Τρόφι, στο Φάιναλ-4 που διεξάγεται στο Ματαρό της Ισπανίας! Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο από τις Ιταλίδες, αλλά με πέντε γκολ σε πέντε σερί επιθέσεις, πήραν τη νίκη και θα διεκδικήσουν ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Η Πάντοβα ξεκίνησε πολύ επιθετικά, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βγάλει επιθέσεις στα πρώτα λεπτά. Οι Ιταλίδες προηγήθηκαν με πέναλτι και ο Ολυμπιακός αφού βελτίωσε λίγο την άμυνά του, ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με την Έμμολο στα 3:05 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Η Αλέξα Τίλμαν όμως έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Πάντοβα με σουτ από τα 5 μέτρα και έκλεισε έτσι η περίοδος.

Τα προβλήματα στην επίθεση συνεχίστηκαν και στην δεύτερη περίοδο. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού είτε έκαναν λάθος, είτε έβλεπαν την τερματοφύλακα της Πάντοβα, Τεάνι, να λέει «όχι» στα σουτ τους, ακόμη και αν ήταν κάτω από καλές προϋποθέσεις. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου μάλιστα έκανε μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση, σε φάση που ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτρια παραπάνω. Η λύση τελικά ήρθε από την Μανωλιουδάκη με σουτ από τα 8 μέτρα (!) ισοφαρίζοντας σε 2-2, μόλις 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο όμως ήρθε το ξέσπασμα… Η Έμμολο με πέναλτι, η Τσουκαλά από την περιφέρεια, η Αβραμίδου με σουτ από τα 6 μέτρα, η Ελευθεριάδου από τη περιφέρεια και η Έμμολο στη παίκτρια παραπάνω έκαναν γρήγορα το 7-2 για τις «ερυθρόλευκες» με πέντε γκολ σε πέντε συνεχόμενες επιθέσεις και «κλείδωσαν» τη πρόκριση στον τελικό! Η Πλευρίτου με μια λόμπα έκανε το 8-2, με το σκορ για την ελληνική ομάδα στην 3η περίοδο να είναι 6-1 (μείωσε στο τέλος της περιόδου η Σόχι)!

Στην τελευταία περίοδο η Τσουκαλά έκανε το σκορ 9-3 και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί αύριο μία ακόμη ευρωπαϊκή κούπα κόντρα στην Ντουναουβάρος (15:00) η οποία στον άλλο ημιτελικό κέρδισε την γηπεδούχο Ματαρό με 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 1-6, 1-2

ΠΑΝΤΟΒΑ: Τίλμαν 2, Μπαρζόν 1, Σόχι 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έμμολο 3, Αβραμίδου 2, Τσουκαλά 2, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου 1.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξέσπασε και πέρασε τελικό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.