ΣΤΙΒΟΣ

Εννιά χρόνια από το έπος του Μπολτ στα 100 μέτρα (vid)

Σαν σήμερα (16/8) στο Βερολίνο ο Τζαμαϊκανός έκανε το απίστευτο 9.58
Εννιά χρόνια από το έπος του Μπολτ στα 100 μέτρα (vid)

Έχοντας κάνει το 2008 στο Πεκίνο, το εκπληκτικό 9.69 στα 100 μέτρα, όλοι πίστευαν πως ο Γιουσέιν Μπολτ δεν θα μπορούσε να τρέξει γρηγορότερα.

Ο Τζαμαϊκανός όχι μόνο τους διέψευσε, αλλά ακριβώς ένα χρόνο μετά, στις 16 Αυγούστου του 2009 (16 Αυγούστου είχε κάνει και το ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008), έκανε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, που θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να καταρριφθεί. Αν καταρριφθεί…

Πέρασαν ακριβώς εννέα χρόνια από εκείνη την ημέρα που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, ο εκπληκτικός Τζαμαϊκανός, τερμάτιζε τα 100 μέτρα σε χρόνο 9.58, διαλύοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Το 9.58 παραμένει ακόμη και σήμερα απλησίαστο, καθώς ούτε ο ίδιος κατάφερε να το κυνηγήσει ξανά.

Βέβαια, στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς πέντε ημέρες μετά διέλυσε και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα, τερματίζοντας σε χρόνο 19.19, επίδοση που επίσης δεν έχει καταφέρει κανείς να… πλησιάσει έστω και λίγο.

Εκείνη η διοργάνωση ήταν η απόλυτη παράσταση του Μπολτ, ο οποίος φυσικά πήρε το χρυσό και με την σκυταλοδρομία. Το εκπληκτικό με την κούρσα του τελικού στα 100 μέτρα, είναι πως ο δεύτερος, ο Αμερικανός Τάισον Γκέι, είχε κάνει και αυτός εντυπωσιακό χρόνο (9.71) που ήταν ρεκόρ για τις ΗΠΑ.

Δείτε την ιστορική κούρσα του Μπολτ στα 100μ.:

Το άλμα εις… παντελόνι της Λόλο Τζόουνς (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εννιά χρόνια από το έπος του Μπολτ στα 100 μέτρα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.