ΣΤΙΒΟΣ

Ο Φάρα θα… επιτεθεί στο ρεκόρ Ευρώπης στο Σικάγο (vid)

Ο Βρετανός στον 3ο μαραθώνιο της καριέρας του, τρέχει για πρώτη φορά εκτός του Λονδίνου
Ο Φάρα θα… επιτεθεί στο ρεκόρ Ευρώπης στο Σικάγο (vid)

Τα μηνύματα από τη νίκη του τον Σεπτέμβριο στον περίφημο ημιμαραθώνιο «The Great North Run, στο Νιούκαστλ με 59:26, γεννά προσδοκίες για τον Μο Φάρα, που αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του μαραθώνιου στο Σικάγο, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Λίγες εβδομάδες μετά το παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κενυάτη, Ελίουντ Κιπτσόγκε στο Βερολίνο», με 2ώρ.01:39, τα ενδιαφέρον στρέφεται στην πόλη των ΗΠΑ, με το Φάρα να έχει ήδη κάνει στροφή στην καριέρα του.

Μετά τις ολυμπιακές, παγκόσμιες κι ευρωπαϊκές νίκες του στα 5.000μ και στα 10.00μ. ο 35χρονος Βρετανός ζητά τη μεγάλη διάκριση και στην απόσταση των 42.195μ.

O Φάρα έχει τρέξει δύο μαραθώνιους: Ήταν 3ος, με ρεκόρ Αγγλίας, 2:06.22 τον Απρίλιο στο Λονδίνο, ενώ στην πρώτη του απόπειρα, επίσης στο Λονδίνο, το 2014 ήταν 8ος με 2:08.21.

Όμως η επίδοση από τον Κιπτσόγκε στο Βερολίνο, κάνουν τον Φάρα περισσότερο ρεαλιστή,

«Αν νικούσα σε ένα σπουδαίο μαραθώνιο, θα ήταν σημαντικό, δεν είναι σαν έναν αγώνα στην πίστα. Υπάρχουν επτά, οκτώ δρομείς με επιδόσεις στις 2ώρες και τέσσερα λεπτά» δήλωσε ο Μο Φάρα, που έχει στοχεύει στο ρεκόρ Ευρώπης, των 2ώρ.05:48, που σημείωσε ο Νορβηγός, Σόντρε Νόρσταντ Μόεν στη Φουκουόκα, τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Φάρα με τις επιδόσεις του στο Λονδίνο και στο Νιούκαστλ, είναι ο ταχύτερος φέτος Ευρωπαίος τόσο στον μαραθώνιο, όσο και στον ημιμαραθώνιο, όμως για να έρθει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο νέος σε τέτοιες διαδιακασίες Μο Φάρα εξηγεί: «Δεν θα πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη, όπως με τα ποτά μου στο Λονδίνο. Όχι, όπως στο Λονδίνο».

Με το βλέμμα στο νέο αίμα ο ΣΕΓΑΣ

Σπάρταθλον 2018: Τα γουρουνόπουλα των δρομέων, ο «Ζορμπάς» και η ξηλωμένη πινακίδα [pics]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Φάρα θα… επιτεθεί στο ρεκόρ Ευρώπης στο Σικάγο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.