ΣΤΙΒΟΣ

Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

Η πρώτη παρουσίαση για την φετινή διοργάνωση του Νοέμβρη, έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

Μια πρώτη ενημέρωση για τον φετινό 36ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έκανε ο ΣΕΓΑΣ, παρουσία συνδιοργανωτών και διαφόρων φορέων.

Ο αγώνας θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου, αλλά από τις 9/11 θα αρχίσουν τα event με την ετήσια έκθεση της EXPO που και φέτος θα γίνει στο κλειστό του τάε κβον ντο στο Π. Φάληρο.

«Ο αγώνας μας εδώ και χρόνια έχει πάψει να αποτελεί απλώς ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός. Είναι η μαζικότερη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μαζικότερες στην Ευρώπη. Πέρα από αυτό και πάνω από αυτό ο μαραθώνιος έχει εξελιχθεί σε μεγάλη γιορτή. Αποτελεί το επίκεντρο ενός μεγάλου ενδιαφέροντος, συγκεντρώνει στην πόλη δρομείς από το εξωτερικό, τονώνει την οικονομία της και γίνεται όχημα για την διάδοση μηνυμάτων. Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, του ΟΠΑΠ, των συλλόγων δρομέων, των MKO, των χορηγών έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με συνέπεια μεγάλα ποσά να ενισχύουν δομές που έχουν ανάγκη.

Από το φετινό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στο Μάτι, μετά τις φονικές φωτιές του Ιουλίου. Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστή συγκεκριμένη πρόταση, με συγκεκριμένη δράση, ώστε να ζωντανέψει η μαραθώνια διαδρομή, μεγάλο μέρος της οποίας έχει πληγεί. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωση 45 ημέρες πριν τον αγώνα, έκλεισαν οι συμμετοχές στον μαραθώνιο. Γεγονός που μας οδηγεί στην αναγκαιότητα να πιέσουμε όλοι ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν εκείνα τα έργα, που θα μας επιτρέπουν να δεχθούμε περισσότερους δρομείς.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από την περιφέρεια Αττικής και την Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, οφείλει να κινηθεί πιο γρήγορα. Εάν η κλασική διαδρομή περιοριστεί στις 18.000 συμμετοχές θα είναι κρίμα για τον αγώνα, όμως, θα είναι κρίμα και για την Αθήνα και την Ελλάδα» σχολίασε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει περίπου 55.000 δρομείς για τον μαραθώνιο, τα 10χλμ και τα 5χλμ, καθώς και την απογευματινή κούρσα στα 5.000μ., αλλά και αυτήν για τα special Olympics.

«Υποχρεωμένοι να τιμήσουμε τους νεκρούς»

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αναφέρθηκε στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να τους φέρουμε πίσω. Όλος ο πλανήτης συγκινήθηκε και συμπαραστάθηκε σε αυτό το δράμα. Επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι. Από όλη την Ελλάδα ήρθαν εθελοντές και βρίσκονται ακόμα εδώ και βοηθάνε.

Με όλη αυτή τη συμπαράσταση η επούλωση των πληγών είναι πιο εύκολη. Πολλοί από τους χορηγούς του Μαραθωνίου συνέδραμαν σιωπηλά όπως ο ΟΠΑΠ που έχτισε τα σχολεία. Στην μνήμη αυτών των ανθρώπων θα ήταν μεγάλη ευκαιρία να τους τιμήσουμε διεθνώς. Ο φίλος μου πρώην Δήμαρχος Βελιγραδίου και νυν υπουργός οικονομικών της Σερβίας θα έρθει να τρέξει στον Μαραθώνιο. Όπως και άλλοι επίσημοι. Υπάρχει η σκέψη την εκκίνηση να δώσει ένα άτομο-σύμβολο όπως ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και παιδί στις πυρκαγιές. Στο πρόσωπο του να τιμήσουμε όλους αυτούς που χάθηκαν. Ο φετινός είναι ο τελευταίος Μαραθώνιος μου ως Δήμαρχος», είπε.

Στο νοσοκομείο η Ρεμπούλη, εμπλοκή με ΕΣΚΑΝ

Τρελαίνει κόσμο η Τζένγκο στο Μπουένος Άιρες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.